The daily grind-receptet Taco-sallad

0c58ea50c8c54cc3d175de73858720ceTaco salad saves the day!

Ifall du inte hört talas om begreppet The daily grind ännu så har du troligtvis upplevt den ändå. Det är helt enkelt vardagslunken det handlar om, det där trollet som dyker upp efter semestern och följer en hela veckan fram till helgen.

The daily grind är alltså motsatsen till helgmagi, och det bästa sättet att stå ut med den är att acceptera den. Därför är tacosalladen den ultimata middagen för din daily grind/back to work-vecka. Resterna ligger kvar i kylen från helgen och det känns både onyttigt och oglammigt att kasta ihop några eftersläntrande tortillas av dem. Därför gör du en sallad istället!

Gör såhär:
Hacka lite grönsallad eller ta den du har kvar från tacokvällen, strössla över den uppvärmda tacofärsen med valfria grönsaker (finhackad gurka och tomat), lite rödlök, majs, salsa, doritochips eller ugnsbakat tortillabröd i centimetertjocka strimlor och toppa med en klick crème fraiche

Tips: trolla bort det alltför vardagliga med lite riven fin-ost från Hötorgshallens Fromageriet och Jackson’s Ost. Fråga efter deras bästa taco-tips i ostväg!

the daily grind taco sallad3Helgmagi: motsatsen till The daily grind men den där härliga fredagsmiddagen kan översättas till vardagslunk den med.