Frystorkade bär – vad är grejen? Jo, det är helt enkelt ett himla smart sätt att skapa nya sätt att äta bär på. De blir lite som en ny råvara tack vare konsistens och smak, som ju skiljer sig från färska bär. Genom frystorkning behålls många av näringsämnena vilket gör dem till den nyttiga pricken över i:et.
Förslag på hur du kan äta frystorkade bär:
- Som snacks på eftermiddagen när blodsockret sjunker och du behöver en liten paus
- Som topping på din frukostgröt eller chiapudding
- Som lyxigt inslag i din vanliga müsli
- På nästan vilken sallad som helst
Att frystorka bär kräver låg temperatur och lågt tryck för att det ska bli riktigt bra. Om du inte själv är på humör för att sätta dig in i proceduren så har jag goda nyheter: Pierias livs i Hötorgshallen har frystorkade hallon, jordgubbar, blåbär – och nytt för säsongen: svarta vinbär!