fbpx

Frukost

Skotsk gröt med whisky och smör och 3 andra superfrukostar med havregryn

Havregrynsgröten. Den där mättande, rustika kärnfödan som förutom sina prisvärda och hälsomässiga egenskaper går att kombinera i det oändliga. Nathalie Cantacuzino är en svensk fotograf och matkreatör bosatt i Tokyo, förutom en drömsk instagram (@nanorie) och blogg (Meanwhile in Tokyo) så har hon superbra koll på god mat gjord av bra råvaror. På hennes instagram …

Skotsk gröt med whisky och smör och 3 andra superfrukostar med havregryn Read More »

Vardagslyx: pocherat ägg

Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen! Bara ordet låter flådigt. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägg lägger sig gulan som i en ficka. På svenska kallas det ibland även för förlorade ägg. Ett pocherat ägg är superkrämigt både inuti och utanpå, och ett enkelt sätt att lyxa vardagspastan med, eller lägga på en …

Vardagslyx: pocherat ägg Read More »

Recept: Raw Porridge – gröt på chiafrön

Gröt på morgonen är inte bara mättande, det kan vara väldigt nyttigt också! Men har du tröttnat på den ledsna havregrynsgröten? Raw Porridge görs på de populära chiafröna och andra frön som du kan köpa hos bl a Pierias Livs i Hötorgshallen. Här kommer ett smarrigt recept som publicerades i höstnumret av tidningen Hallen. Det går supersnabbt att …

Recept: Raw Porridge – gröt på chiafrön Read More »