Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Brunbergs kyssar är den finska versionen av de svenska Mums Mums-bollarna. De chokladdoppade marängpuffarna finns i olika smaksättningar och har funnits ända sedan 1951. Vem skulle inte vilja ha en Kyss? frågar Brunberg på sin hemsida och menar att ”Varje tugga är en fyllig smekning för smaksinnet”. Det låter bra, och det är der också! Speciellt om en strösslar bollarna över sommarsmält, gräddig vaniljglass och låter någon bigarrå gästspela. Sommarens smak är citron-lime och du
  • Vissa saker är lika delar sommar och vinter. Kanske är de mest ledighet. Bläckfisksalladen ovan från Hav till exempel. När den dyker upp så har en det gott (pga ledighet om inte annat!). Den persilje- och vitlöksdoftande bläckfisken passar så bra till semesterdagar när skivat bröd räcker till middag. Då plockar du bara fram de tillbehör du behagar och låter spisen vara av för en stund. På den här snabba sommarbrickan fick bläskfisksalladen sällskap av
  • Lomi lomi betyder massera på hawaiianska och i det här fallet syftas det på att man ska massera in saltet i laxen. Bowl är den nya trenden som innebär matig och färggrann sallad som ätes ur, ja, en skål! Perfekt en het sommardag! Lomi Lomi lax-bowl Serves: 4 Ingredients 3–4 dl rött ris 400 g rå lax, gärna Salmalax ½ tsk salt 3 tomater ½ gul lök 1 salladslök 2 krm chiliflakes 2 avokador 80
  • P&B delikatesser har fått in den här stilrena lakritsen med smak av vit choklad och fläderblom! ”Vår sommarlakrits har en frisk och aromatisk fruktsmak med milda blomstertoner. Avnjut den barfota i gräset en ljummen sommarkväll – gärna med ett glas bubbel i handen.” Märket heter Lakrids by Johan Bülow och har tillverkat lakrits i tio år. För att fira sitt tioårsjubileum har de satt upp en egen sida där du kan läsa mer om lakritsmärkets
  • Byt ut den klassiska chipsskålen mot pitachips och den kladdiga chipsdippen mot fem olika röror med smak av Medelhavet istället! Bosphorus i Hötorgshallen har allt du behöver för ett lite smakrikare fredagsmys. De fem olika rörorna på bild är: Paprikaröra med valnötter – Murafi Mynta & vitosttzatziki – Canki Grillad aubergine-röra – Babga Morots-tzatziki Olivtapenade Grillade pitachips med lite krydda på är ett mycket prisvärt alternativ till chipspåsen. Perfekt för picknicken också. Mums!
  • Sandins frukt och grönt har fått in färska svenska grönsaker i form av rödbetor, morötter, purjolök och rabarber. Dags att bjuda på smörstekta grönsaker och rabarberpaj! Svenska färska delikatesser direkt från grönsakslandet. Ett tips är att steka grönsakerna i smör tills de blivit mjuka men fortfarande har ett tuggmotstånd. Och sedan servera dem med riven peppar och flarn av parmesan ovanpå. Mums! Rabarberpaj med vaniljsås – finns det något somrigare? Till efterrätt bjuder du på
  • Visste du att du varje dag kan avnjuta hallenlagade färska pastarätter hos den italienska delikatessbutiken Carl’s Deli? De bjuder på olika egenkomponerade rätter varje dag ihop med olika typer av pasta. Varje dag är en överraskning, förutom på fredagar då de alltid har sin traditionella Spaghetti Vongole – en italiensk pastarätt med musslor, vitlök och chili. Dagens pastarätt pyntas med ätbar rosalila blomma. Avnjut dagens pasta i Carl’s delis personliga restaurangdel med saluhallens sorl i
  • En Cali-burger är en grillad burgare med en generös mängd avokadoröra. Det är precis så gott och enkelt som det låter. Avokadoröran får du till genom att inte mosa avokadon fullt så mycket som du hade gjort i en guacamole, utan låt bitarna var lite större och blanda med en skvätt citronsaft, finhackad rödlök, olivolja och en klick harissa. Härliga nötburgare gjorda på högrevsfärs hittar du hos Taylor and Jones på Hötorgshallens gatuplan. Handgjorda och
  • Den här somriga kokoskakan med kakao och vispgrädde har allt: knäckigt toscatäcke, seg och saftig botten, få ingredienser och dessutom kräver den inte mer än en vanlig långpanna. Smidig och så god, perfekt att bjuda på i fikarummet under semstern (färre folk: fler bitar till dig själv!). Kakao och kokosflingor finner du hos Pierias Livs på Hötorgshallens nedre plan. Seg toscakaka med kokos i långpanna Prep time: 10 mins Cook time: 50 mins Total time:
  • Köttfantast? Då följer du förhoppningsivs Latinamerikanska livsmedel på instagram. De lägger regelbundet upp de mest fantastiska styckdelarna, oftast marmorerade och hängmörade under en längre tid. Ovan är en 72-månaders ko i form av Ribeye, eller Ribsteak (så kallad Chuleton) som de la upp häromdagen. Chuleton är den absolut saftigaste delen av nötköttet, den är mör och oftast benfri bortsett från ett större revben som gör dem enkla att hantera i matlagningen. Lufttorkad skinka och sparris