Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Sill, färsk potatis, lax och jordgubbstårta är alla trogna inslag på midsommarlunchen. Men efter att du dansat små grodorna, hoppat säck och spelat kubb är det dags för nästa midsommartradition, du tänder grillen! Vi har snackat med Leffe på G-Nilssons Livs som gett oss sina 5 bästa tips för att lyckas med grillningen i Midsommar. Leffes grillskola Hälften — Hälften  Om du grillar på kolgrill är det ett bra tips att bara fylla hälften av grillen
  • Nu är det äntligen dags för matälskares mest efterlängtade årstid. I takt med att vårsolen värmer upp gator och torg letar sig också årets spröda och primörer äntligen upp ur jorden. Den gröna sparrisen är först ut och med sin aromatiska smak får den gärna ta plats på tallriken. Sparris tillagas bäst med lätt hand —  ät den precis som den är tillammans med Hallens egna hollandaise gjort på brynt smör. Ett recept med enkla och
  • När kvällssolen lyser upp stadens gator, uteserveringar och uteplatser är det äntligen dags för grillpremiär. Och varför då inte bege sig ner till oss och botanisera bland diskarna hos vår olika handlare för att inspireras och få tips på riktigt goda  och somriga recept. I disken hos Hav hittar du nu riktigt fin Seabream, en vit portionsfisk från medelhavet som passar utmärkt till sommarns grillfester och familjekvällar! Du vet väl förresten att du alltid kan
  • Under 60 år har det minst sagt hänt både ett och annat i Hallen. En klassiskt historia som många säljare minns än idag är den lilla damen från Östermalm i den vackra turbanhatten. Var och varannan dag kom hon ner till Hallen och alltid skulle hon ha samma sak — två hekto råbiff. Men det fick inte vara vilket kött som helst, råbiffen skulle alltid vara mald på oxfilé.Säljarna skakade på huvudet och undrade sinsemellan varför
  • Den kanske mest efterlängtade dagen på året är här. Den där självande dagen när solen och värmen möts och strålar samman för första gången på månader. När allt du behöver är en tunn tygjacka, när körsbärsträden snart slår ut i blom och när kommer på dig själv med att höja blicken från maken, titta upp, nicka och le mot människor du möter på gatan. Det doftar vår och förväntan i luften — och med det
  • Meze kommer från persiskans maza som betyder ”att smaka” på persiska vilket känns mycket passade för det är precis det man vill göra när man kommer ner till Bosphorus Meze Store. Bakom disken myllrar det av färger och mat från östra medelhavet, här hittar du både smårätter, röror och mycket annat som passar lika bra som vardagsräddare och till festen. Det bästa? Du kan komponera din helt egen lunchlåda eller låt personalen bakom disken tipsa dig
  • Kanel en populär krydda som finns i var och varannat skafferi, och det med rätta! Till alltifrån bullbak till grytor är den med sin söta och runda smak verkligen en krydda som skapar härliga smakkombinationer. Men visste du att det finns flera typer av kanel med olika karaktär och smak? Hos Pierias Livs hittar du ceylonkanel från Sri Lanka som med sin spröda stänger och ljusa färg är fantastisk vacker – men framförallt luktar och smakar
  • Nu när det efterlängtade solljuset precis letat sig tilllbaka men vinterkylan fortfarande biter sig kvar är det härligt att samlas, äta gott och umgås med de du tycker om. Vad passar då bättre än ett långkok med varma smaker från Nordafrika? Den här receptet är det gänget på Köttkompaniet som har plockat ihop. ”Att laga en riktigt god gryta är enkelt, det handlar egentligen bara om två saker: att du har bra råvaror, men framförallt – lite tid. Allt du behöver till det här receptet hittar
  • Vad karaktäriserar egentligen Falukorven?  Är det dess röda färg, runda form eller det faktum att den varit en ohotad vardagsräddare runt svenska middagsbord sedan urminnes tider? Men trots lång och trogen tjänst har falukorven lite oförtjänt ett rykte att vara färskvaran för den som börjat tappa matgnistan. Det är dags att ändra på det! Falukorven är det röda guldet för både småbarnsföräldrar, studenter och alla andra som vill laga god mat till ett schysst pris mat
  • Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med algeriska anor bjuder Mahieddine hos La Gazelle på.Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! Eller, så länge den inte tar slut alltså. Favorit i repris – El meshwi à l’alèrienne Ingredients 1 ½ kg benfri lammstek 2 lökar 3 morötter 3 mellanstora potatisar 1 stjälk selleri 3 tomater 6 champinjoner 1 klyfta