Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Grilltiderna har anlänt! Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado. Chuleton (t-bone-stek) med salsa criolla (en slags sås) och aji pebre (chilensk salsa). Chuleton med salsa criolla och aji pebre Serves: 4-6 Ingredients 1,5 kg chuleton (t-benstek, klubbstek eller entrecôte med ben) </br></br>SALSA CRIOLLA 1 rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika 1 näve hackad gräslök 2 tomater olivolja vitvinsvinäger salt och
-
Fira in våren med en sydamerikansk grillfest, en så kallad asado! Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen har köttet, tillbehören och tipsen du behöver för en perfekt asado. På en sydamerikansk asado är det tradition att ha många olika rätter: kött, korvar, inälvor – att grilla kalvbräss är fantastiskt, säger Tolga från Latinamerikanska livsmedel. Grillfest med gänget från Latinamerikanska livsmedel. Lammkotletter med bulgursallad Serves: 4-6 Ingredients 1 kg lammkotletter salt oregano 500 g bulgur 1 burk majs
-
Granité är en variant på sorbet, en sval och fräsch dessert som passar bra efter en tyngre middag. Perfekt för ljumma sommarkvällar på balkongen! Det här receptet publicerades i tidning Hallen nr 12, 2016. Gin & tonic-inspirerad pink granité Serves: 6-8 Ingredients 2 dl vatten 2 dl socker 0,75 dl rosa grapejuice 4 dl Fentermans tonic med rossmak 1 dl gin, Jinzu eller någon annan kvalitetsgin 1 liten skvätt granatäppeljuice, ger en vacker färg
-
Det är dags för vårens första nässelsoppa med ägghalvor! Första söndagen i maj, nämligen nu på söndag, firas Nässlans dag. Nässlan har haft ett oförtjänt dåligt rykte pga den stickiga brännässlan, men det går att göra himla mycket bra med de små rackarna också. Nässlor är nämligen supernyttiga för kroppen då de innehåller vitamin A, B och C. De har höga halter av järn och innehåller även andra viktiga mineraler. Rena rama supergrönsaken med andra
-
Det ser kanske inte mycket ut för världen då det puttrar på i pannan men det doftar och smakar fantastisk! Fräscht och krispigt tack vare granatäpplekärnorna och valnötterna – fullt med antioxidanter och omega 3. Men med lite nyttighetsbalans i form av godbröd och finkorv. Det här snabbkoket är perfekt när du har några korvar över i kylen och inte vet vad du ska göra med tomaterna som börjar mjukna. Obs, passar lika bra till
-
Det låter som ingredienserna i ett motgift mot vampyrer men är i själva verket tidningens Hallens senaste plocksida. Redaktionen med Kristina Funck i spetsen har plockat ihop ett noggrant urval av hallens mörkaste ting, något som förstås måste digitaliseras. Undertecknade anser att plocksidorna är ett av de bästa inslagen i Hallen, det finns så mycket varor en inte hade någon aning om i Hötorgshallen! Men för att återgå till innehållet, detta används alltså de olika
-
Nu kanske våren redan borde kört igång, men den som väntar på något gott (kan alltid gå till Hötorgshallen). Såhär såg det ändå ut på torget för 2 dagar sedan: Vappu närmar sig och Finska Butiken har laddat med kotisima, munkar och struvor inför Finlands välsmakande Valborgshelg: Fromageriet och G.Nilsson tipsar inför grillsäsongen om en utsökt rökt cheddarost som passar perfekt till färskmalda högrevsburgare. Visste du förresten att du kan anlita G.Nilsson inför sommarens grillfester?
-
Ibland går man liksom i vardagen och tror att allt är mycket krångligare än det egentligen är. Att man alltid måste laga superkrångliga grytor eller rätter där bara grönsakshackandet tar en halvtimme. Men om man oftast har en grundstomme att utgå ifrån så behöver den här vad-ska-jag-äta-ångesten inte ens existera. Så kan man laga mer avancerade rätter när man själv hinner och orkar, liksom. Himla smart. Prova att tänka så här (inspirerat av tallriksmodellen): Steg
-
Bloggade nyligen om att empanadas är en av årets mattrender på Pinterest. En annan upcoming trend är bläckfisk! Du har kanske ätit den i form av calamares på någon Medelhavsstrand, men har du provat att tillaga den själv? Vad inte så många vet är att bläckfisk är mycket mer lättlagat än man kan tro. Den passar dessutom bra till det mesta. Låt den ersätta köttfärsen när du fixar tacos nästa gång, gör den till proteinkällan i din sallad
-
Hos G. Nilsson i Hötorgshallen är lammfärsen alltid nymald och i deras populära lammburgare är den blandad med vitlök, rosmarin, citronskal och svartpeppar. Om du vill ta dem ytterligare en nivå (vet, går det ens?) så kan du testa att steka biffarna i lite mortlad panko. Det blir som en kombination av falafel och schnitzel med den saftiga och mustiga smaken från lammköttet i mitten.. Servera med finhackad, strösslad persilja och finhackad rödkål. Så gott