Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Matcha är enkelt förklarat; grönt te i pulverform och en superingrediens i desserter. Sambandet är oklart – bortsett från den logiska förklaringen att det är tacksamt att kombinera något onyttigt med något supernyttigt. Den bittra och mustiga smaken i matcha-pulvret ger också en fin smaknyans till just cheesecakes och chokladkakor, därav detta recept. Förutom sina välmenande förmågor är matchans färgmässiga egenskaper väldigt prissatta i baksvängen. Pulvret är ju en naturlig karamellfärg, den både ger och
  • Det ger mer tyngd åt rätten, istället fö
    Istället för att använda torkad saffran i matlagningen så kan du enkelt röra ihop den till en tjock pasta och använda som krydda i matlagningen. Det ger mer tyngd åt rätten, istället för enskilda skott som smakar övermäktigt när du kommer över dem i rätterna. En halv tesked av denna röra förhöjer (och förgyller) alltifrån fiskgrytan till spaghettin, riset eller till och med frukostgröten. Hållbarheten är ungefär ett år i en tätförsluten burk i skafferiet.
  • Begav mig därför till Sandins i Hötorgsha
    Häromdagen fick jag en stark längtan efter sol och värme. Begav mig därför till Sandins i Hötorgshallen för jag tänkte att frukt är det närmaste jag kan komma tropikerna för tillfället. Köpte med det gamla vanliga, men så tänkte jag ge passionsfrukten en chans. Kan inte komma på att jag ätit den någon gång annat än på typ pannacotta, än mindre köpt med den hem. Vilken frukt säger jag bara! Så intensiv i smaken, så
  • Tänk renässanstavlornas dignande bufféer
    Den mustiga delibrickan, rörig och mörk med allting lite huller om buller, det är min senaste trendspaning. Tänk renässanstavlornas dignande bufféer med frukt och fåglar om vartannat i mörka konstellationer, något droppande stearingljus mitt i det hela och kanske en och annan fjäder. Den här trenden är ju himla tacksam eftersom att en kan ta fram lite vad som finns i kylen och skära upp, allt går så länge det är färskt och gott liksom.
  • När temperaturen ligger under 5 grader är det dags att laga en jättekastrull med något varmt. I Balkan lagas iochförsig den här bönsoppan året om, men det säger nog mer om hur god den är än hur pass väderberoende den är. Vitsen med pasulj är bara att det ska få ta sin tid, ingredienserna gör sitt utan att du behöver passa något. Det är en rätt som lagar sig själv och som är mustig, mättande
  • Idag den 1 februari är det den Vegetariska dagen i Sverige. Vi tycker förstås att vegetariskt kan man äta varje dag, hela året runt. Men om du verkligen ska göra det någon dag, så är det alltså idag. Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan). Men vårt absolut mest populära recept när det kommer till de vegetariska är det som handlar
  • Och det är lite fallet på Gateau varje må
    Jag gillar förändring, ända tills den tar ifrån en något riktigt gott förstås. Och det är lite fallet på Gateau varje månad, när deras bullar och wienerbröd byts ut på ett närmast grymt sätt. Vissa månader (ehm, januari) får gärna flyga förbi i en hiskelig fart men andra bakverk och bullar hade kunnat få stanna lite till… Som den här wiener-triangeln med lingon och vaniljfyllning från Gateau. Men som med allting bra så kommer den
  • Shakshuka är en tomat- och äggrätt som är vanlig som frukost i många länder i Mellanöstern, som till exempel Libyen, Egypten, Tunisien, Algeriet och Marocko. Perfekt även som brunch ihop med ett gott bröd som du kan doppa i såsen. Just det här receptet kommer från boken Good morning – frukost hela dagen av Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom och publicerades i Tidningen Hallen, nr 9, 2016. Shakshuka Serves: 4 Ingredients 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja ½
  • Ostfantasterna som driver Fromageriet i Hötorgshallen åker då och då på besök hos sina leverantörer. Just nu säljer de en fantastisk Gruyere Alpage som tillverkas hos Moleson Mejeri, och för några månader sedan var de där på besök. Här kommer lite bilder direkt från ostfabriken! I de schweiziska alperna, på en höjd mellan 955 och 1612 meter över havet, ligger det lilla mejeriet som drivs av familjen Piller. Här har de tillverkat ost i flera generationer, ända sedan
  • Foto: Finland 100år/Suvi-Tuuli Kankaanpää I år firar Finland 100 år som självständig stat. I Finska butiken i Hötorgshallen firar man så klart också. ”Vi är jättestolta över att Finland fyller 100 år och det kommer att märkas även i butiken.” Finska butiken drar igång sitt firande på Runebergsdagen som är den 5:e februari, och firar sedan med diverse specialprodukter och överraskningar under resten av året. Följ Finska butiken på Facebook och Instagram för att hålla dig uppdaterad kring