Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med Algeriska anor bjöd Mahieddine på i Hötorgshallens tjusiga tidning Hallen nr 12. Passa på att plocka med ett nummer hem innan den nya tidningen anländer. Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! Eller, så länge den inte tar slut alltså. El meshwi à l’algérienne Prep time: 15 mins Cook time: 40 mins
  • Ifall helginspirationen är låg men baklusten hög så kommer här ett prima tips, upp-och-nervänd paj. En vinnande kaka i de flesta sammanhang och dessutom verkar den mer avancerad än vad den är. Lägg valfri frukt i botten och häll över degen, när du sedan tar ut den färdiga kakan så har bottenfrukterna fått safta in sig rejält i ugnen och blir betydligt godare än ifall du gräddat dem på toppen. Bilderna är av A Cozy
  • Högt upp i de schweiziska bergen, i en lite
    Det sägs att Gruyère började tillverkas på 1000-talet. Högt upp i de schweiziska bergen, i en liten stad med det givna namnet Gruyères med nedärvda recept i byarnas ysterier. De första ysterierna öppnades faktiskt i Schweiz så en kan med säkerhet påstå att de kan sina ostar. Slottet i Guyères och den kullerstensklädda medeltidsstaden. I Schweiz äts gruyère naturligtvis som tapas, men den är en lika populär ingredienser i fonduer, gratänger och olika pastarätter. Den
  • Basen är svarta bönor och sedan förekomme
    Feijoada är något utav Brasiliens nationalrätt. Basen är svarta bönor och sedan förekommer även chorizo, kassler, apelsiner och lagerblad i blandningen. Ursprungligen kommer grytan från Rio de Janeiro och den äts vanligtvis på onsdagar och lördagar. När den serveras så läggs köttet ibland åt sidan och bönorna och riset serveras för sig, därför brukar en koka allt kött på ena sidan av kastrullen. Resultatet är en mustig och mättande gryta som vissa menar  mår bra
  • En äppelpaj som skulle göra självaste Snövit avis. Bea’s Cookbook är en personlig favorit just nu. Bilderna är lika drömska som recepten och stylingen är så perfekt som den blir i matfoto. Tänk krispiga linnedukar, strösslade blomblad, lantligt stengods och förmiddagsbelysning. På söndagar behöver en helt enkelt lite extra inspiration inför veckans alla middagar (och kanske en frukost på sängen à la Beas foton ovan). Ovan, en tjusig kanelsnurra med äpplen och valnötter. 14 andra
  • Chile är avlångt och sträcker sig över varierande landskap, något som också speglas i dess breda matkultur. Arrollado är en typisk delikatess som förekommer i olika former och styrkor. I grunden så är det en bondsylta på fläskkött, mantlad med paprikaspäck och fylld med färska örter och vitlök. Det är inte underligt att det är en storsäljare hos Mi Esquina som har både en stark och en mild variant i sortimentet. Rowena rekommenderar den som
  • Bagare fick passa sig på 50-talet, så de inte åkte på en semmelböter. Fettisdagen är inte förräns om fyrtionio dagar (den 28 februari 2017) vilket betyder att du har över en månad på dig att testa och hitta en vinnare för självaste semmeldagen. Det händer ju inte så mycket annat i januari, återvändningen till vardagen innebär helt enkelt att en får fira det en har.. Det sägs att en svensk kung åt ihjäl sig på
  • Den här lätta och krispiga desserten tipsa
    80-talsdesserten nummer ett möter millenialfrukosten nummer ett: gino med granola. Den här lätta och krispiga desserten tipsades det om i Hötorgshallens nyhetsbrev inför nyårshelgen, den är nämligen så smidig att plocka fram tidigt dagen efter festen. Sådana dagar kommer ju då och då, så varför inte äta paj när tillfället ges (och det är så väldigt lättlagat). Nyhetsbrevet kommer ut en gång i veckan och tipsar om säsongsaktuella rätter och tillhörande drycker. Prenumerera här i
  • Förutom Raw porridge som jag precis tipsat om här i bloggen så finns det förstås massor av andra sätt att pimpa gröten på. Eftersom det är något av gröt-tider så här i januari så tänkte jag tipsa om en väldigt stor inspiratör på temat gröt: Instagram-kontot @grotstagram! Genialisk i sin enkelhet. Så här lyder beskrivningen av Instagram-kontot: ”IT’S ALL ABOUT GRÖT 1 PORRIDGE PER DAY EVERYDAY” Inspiration från @grotstagram <– glöm inte att följa också! Onsdag
  • Gröt på morgonen är inte bara mättande, det kan vara väldigt nyttigt också! Men har du tröttnat på den ledsna havregrynsgröten? Raw Porridge görs på de populära chiafröna och andra frön som du kan köpa hos bl a Pierias Livs i Hötorgshallen. Här kommer ett smarrigt recept som publicerades i höstnumret av tidningen Hallen. Det går supersnabbt att göra, men ett tips är att lägga fröna i blöt redan kvällen innan. Sedan handlar det om att hitta smaksättningen