Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Carls deli rapporterade i veckan om en riktigt viktig höstnyhet – hösttryffeln! En guldklimpt som denna kommer garanterat att sätta finkant på höstens alla middagar. Hyvla över makaronerna, riv ner i champinjonsoppan, gör eget tryffelsmör och bre över grillade söndagsmackor med ost. Allt blir godare med tryffel helt enkelt! Tryffeln är dessutom en perfekt gå-bort-present, skippa vinflaskan eller blommorna när du ska på bjudning nästa gång och ha med en liten inslagen tartufo istället. Carls
-
Andreas på Himalaya har fått en ny titel. Förutom handlarnas favoritbarista och dagliga energiförsörjare är han nu även känd som den Episka Kaffemannen av reseportaljätten We Are Nodes. Sheida och Yasmin fick reda på Andreas kaffekunskaper ryktesvägen och beslutade sig för att bege sig till Hötorgshallen för att testa kaffet hos Anders på Himalaya och dokumentera upplevelsen. Den vänliga kundservicen från Andreas sida, kombinerad med hans omfattande kunskaper om olika kaffebönor och tillagningsprocesser gjorde honom
-
Yerba Mate är en tesort som finns i stora delar av Latinamerika (och även i Mellanöstern). I Argentina är den nationaldryck men teet dricks även flitigt i Paraguay och Brasilien. Populariteten ligger, förutom den goda smaken, i teets uppiggande egenskaper. En kopp mate förbättrar förmågan att fokusera fast minus koffeinet som annars är den aktiva ingrediensen i kaffe. Ämnet teofyllin som finns i yerba mate sägs vidga luftrören och underlätta syresättningen. Det är även muskelavslappnande,
-
Mellan den 26-29 oktober kommer Hötorgshallen öppna upp sina dörrar och bjuda på en kulinarisk fest! Under ett tak kommer det under ordinarie öppettid ske en mängd aktiviteter. Spara datumen och kom förbi: inspireras, vidga dina matvyer och uppdateras i det allra senaste och bästa inom mat. Träffa Sveriges största matbloggare, provsmaka dig igenom hela världens delikatesser och lär känna Hötorgshallens handlare ännu bättre. Håll utkik efter mer information! Nästa vecka lanseras Hötorgshallens eventsida foodweek.se
-
Världens godaste bulle fyller år idag, hurra! Dags att fylla hemmet med nostalgidoft. Här kommer fyra recept för den som vill göra en nytänkande plåt bullar som fortfarande har kanel- och smörbasen intakt. Några trender i bullväg verkar vara: 🍩 Frosting i en separat skål, så att en kan bre sin bulle själv. 🍩 Olika sorters degar, från fluffig briochebas till knaprig pretzelkant. 🍩 Färgsatt deg, till exempel med rödbetor. Det blir både tjusigt och
-
I helgen var det #VegetariskaVärldsdagen vilket såklart är värt att fira! I en vecka minst. En #MeatfreeMonday som denna så kan du till exempel unna dig en vegetariskt tre-rättersmiddag à la dessa favoriter i repris: Förrätt: Grönkålschips med parmesan Foodiesarnas favorit superfood grönkålen passar märkligt bra ihop med parmesan. Perfekt förrätt att unna sig lite extra av. Varmrätt: Grekisk linssoppa Ljuv, höstig soppa i sann grekisk anda à la Pieiras Livs i Hötorhshallen. Perfekt för
-
Äppelpajen är död, länge leve äppelrosen! Skämt åsido. Äppelrosen är bara den uppdaterade versionen av äppelpajen. Vacker att se på och lika fin i instagramflödet som i magen. Allt du behöver är (mängden bestämmer du själv): Säsongens svenska äpplen Färdiggjord smördeg Aprikosmarmelad Florsocker & kanel 🍃🍎🍃🍎🍃 Kavla ut smördegen och dela den på fyra längder. Dela äpplena på hälften. Skiva upp äpplena i tunna, någorlunda symmetriska skivor. Bre ett lager aprikosmarmelad över hela smördegslängden. Rada
-
Den här tjusigaste drycken är inte bara nostalgiskt god utan även skonad från onödiga smaksättare och ruskiga konserveringsmedel. Chokladen sitter som en liten planet på toppen av en praktisk pinne du rör om med i varm mjölk (och ifall du känner dig dekadent: en skvätt grädde). Sedan är det lönnsirap i mixen, avslutningsvis höstiga mängder vispad grädde, hyvlad mörk choklad och karamellpopcorn på toppen. Choklad-pinnen från P&B i Hötorgshallen är osötad, du avgör allstå själv
-
När den största grytan plockas fram på hösten vet man att surkålssäsongen är igång och den pågår tills surkålen tar slut i början på våren. På Balkan äts de mustiga kåldolmarna i Sarma-grytan både till vardags och fest, med bröd eller potatismos som får rama in alla de välbalanserade smakerna. Surkålens hälsofördelar är många med sin nyttiga mjölksyrebakteriekultur och det högre näringsvärdet än till exempel vitkål, men det är även en lättlagad inläggning med lång,
-
Den 29 september är det kaffets internationella dag. Om du, som jag, dricker kaffe några gånger för ofta, så räcker det inte med att fira med ytterligare en helt vanlig kopp. Låt oss gå all in! Låt oss fira med en kopp speziale. Här kommer några tips på kaffevarianter som jag har bloggat om tidigare, och som är dags att ta fram och damma av inför en dag som denna. Fira med en Dirty Chai Latte eller