Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Om man vill bedriva världens bästa saluhall i Stockholm så är det förstås viktigt att ha lite koll på hur andra saluhallar och matmarknader gör runt om i världen. Därför bloggar vi ibland lite spaningar från olika saluhallar och matmarknader i världen. Här kommer 5 favoriter ur arkivet: #1. Nagycsarnok i Budapest, Ungern Nagycsarnok i Budapest, Ungern, är en väldigt vacker saluhall som även är helt enormt stor. Här hittar du förstås de ungerska delikatesserna gulasch (soppa),
-
Maten, mötena, kulturerna och sorlet. Det är någonting speciellt med stämningen i världens saluhallar! I Hannover heter den Markthalle och är full av skojfriska handlare, mat från världens hörn och ovanligt många italienska espressobarer. Här kommer en liten spaning från vår systersaluhall i Tyskland. Bara en av många espressobarer i Markthalle som serverade mycket gott italienskt kaffe. Glada handlare som gärna ställde upp på bloggbilder. Underbart vackra kolhuvuden. Om du har vägarna förbi Hannover i
-
Bacio är Hötorgshallens nyaste butik som flyttade in i saluhallen för bara ett par månader sedan. Tänkte att det var dags att lära kanna grabbarna bakom det italienska konceptet: Victor Cabrera Del Toro och Dan Blomqvist. Båda har tidigare jobbat i Hötorgshallen, Victor hos Piccolino Bar och Dan hos Teboden Charbang, så helt främmande är de inte. Men Bacio är alltså deras egna sprillans nya butikkoncept! Hej Victor och Dan! Vilken är er personliga favorit ur
-
Måndagens lunchtips är denna delikata lilla tryffelpaj från Prima Delikatesser i Hötorgshallen. En behöver lite tryffel på måndagar, inte sant? För ynka 49:- känns veckans start som fredags-aw mitt i jobblunchen. Du som är på semester vet ändå inte vilken veckodag det är så du gills inte. Men du förtjänar i och för sig en tryffelpaj ändå! Kombinera med en smoothie från Sandins och njut i solen på Konserthusets trappa! ☀☀☀
-
Hötorgshallen har fått ett nytt tillskott! Det är den tidigare butiken Bar Mangia Mi som har flyttat ut, och istället ersatts av Bacio. Bacio säljer krämiga italienska pastarätter, ciabatta i olika former och ekologiskt kaffe direktimporterat från en liten familj i Rom. Du kan både köpa med dig färdigrätter eller avnjuta dem direkt i deras lilla serveringsdel till saluhallens hungriga sorl. Inom kort kommer jag att publicera en handlarintervju med killarna bakom Bacio, så länge hittar du dem
-
Hos Mi Esquina kan du hitta dessa sockersöta bakelser från Chile. Perfekt till fikarasten eller barnkalaset – eller varför inte sommarpicknicken! En skinande vit chilenitos med marängskal. Innehåller mjöl, ägg, juice, socker, kondenserad mjölk och vaniljsocker. Kokospudrig chilensk bakelse. Fylld med krämig dulce de leche – latinamerikansk kolasås. Mmmmmums! Bakelserna kostar 25 kr/st och hittas alltså hos Mi Esquina på nedre plan i Hötorgshallen.
-
Något av det bästa med att resa är att besöka olika länders motsvarighet till Hötorgshallen, tycker jag. I Wien, Österrike, heter den Naschmarkt och kallas för ”stadens mage”. Naschmarkt är en lång matmarknad utomhus, som har funnits i mitten av staden sedan 1800-talet. Hos de 120 olika handlarna hittar du jordens alla delikatesser – från baklava, till israeliska delikatesser, till norska laxar, ja till och med ett persiskt bröd som (enligt mitt iranska sällskap) inte ens går att hitta
-
Förra året vid den här tiden var det riktigt inne med pizza blancos: pizzor utan tomatsås. På bloggen tipsades det då om kantarellpizza, och i likhet med förra året så är det kantarellsäsong igen och därför dammar jag av denna goding och lägger upp den igen för er som missat. Kantareller, även kända som skogens guld, passar superbt ihop med tryffelolja och parmesan förhöjer kalaset ännu ett snäpp. Ifall du gör pizzorna i mindre format
-
Semesterflanör eller arbetsmyra: julidagarna är långa, ljusa och kräver riktiga frukostar och mellanmål. Vad passar bättre än mustiga rågbrödsskivor med Koskenlaskija anno 1933. Förutom att den grafiska designen är ruskigt snygg så är ostkrämen dessutom laktosfri. Den är toppengod att bre över brödet men går även att använda i matlagningen, till exempel till lasagnen, soppan eller makaronilådan. Rågbrödet och koskenlaskijan hittar du hos Finska Butiken i Hötorgshallen (på nedre plan).
-
Ät japanskt och lev längre. En ny studie visar på sambandet mellan att äta enligt den traditionella japanska dieten och att förlänga livet. Nyckeln till detta sägs vara så kallad mindful eating, att vara medveten om råvarorna och att äta allsidigt. Det innebär att restriktionerna är få, dieten är fylld kolhydrater i form av nudlar och ris, men även grönsaker, fisk och baljväxter. Portionerna är resonabelt stora och hara hachi bu tillämpas i stor utsträckning,