Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Ni vet: mycket bärsmak, svalkande, törstsl
    Smoothiefantaster, look no further! Hallon- och blåbärsmoothin på Sandins är perfekt. Ni vet: mycket bärsmak, svalkande, törstsläckande och söt utan att vara sockrig. Den är så bra att den är värd att ta med hem, om den klarar av resan dit det vill säga. Så byt ut kaffet mot drickyoghurten för en gångs skull (det är ju sommar trots allt). Sandins hittar ni på Hötorgshallens nedre plan.
  • Är precis hemkommen från Wiens pampiga gator där jag upptäckte den här inhemska specialiteten: Zelten. Det är som runda munkar fast inte alls lika söta, fyllda med olika innehåll. Från äppelmos, till valnötter. Klassikern är Mohnzelten, dvs en fyllning av vallmofrön. Om du någon gång beger dig till Wien måste du ta en promenad längs med deras matmarknad Naschmarkt (ska försöka blogga lite fler bilder därifrån snart) och köpa på dig ett gäng Zelten. De
  • Om du har en liten gräsplätt eller balkonglåda, på landet eller gården i stan, då är sannolikheten stor att det växer en och annan ört eller ros. Och du kan äta upp dem! Fyll frysen med myntadekorerade isbitar och koka klubbor på violer och rosenblad. Strössla i sallad, dekorera på jordgubbstårtan och klä upp laxmackan, vad du än sätter en blomma på blir helt enkelt lite vackrare (och möjligtvis också godare). Än en gång har
  • Padrónes är små, gröna och röda paprikor med söt smak från Galicien i nordvästra Spanien. De brukar oftast läggas upp på grillen i väntan på den perfekta glöden, de gör sig nämligen bäst med en kolspräcklig yta, strösslade med havssalt och en skvätt olivolja direkt på tallriken. Smaken är len, bränd och kolaktig och saltkornen förhöjer den saftiga paprikasmaken på det mest fantastiska vis. De smakar sol, sommar och tapas när det är som godast
  • Du har väl inte missat att det är lammveckor nu på G.Nilsson? Lammsteken kostar endast 119:-/kg, fram med grillen med andra ord! För finns det något godare än grillad lammstek? Speciellt i sviterna av all midsommarsill och spöfångad landställe-fisk. Grillad lammstek passar särskilt bra till syrlig körsbärssås och smörig sparris. Den som vill ta lammrätten till en ytterligare nivå kan beställa gotländskt dilamm hos ovan nämnda handlare och ett tillhörande recept hittas här.
  • Det borde inte komma som någon nyhet att svenskarnas köttkonsumtion är en av våra största klimatbovar. Samtidigt är det många som fortfarande har kött som en obligatorisk ingrediens. Och visst är det gott med en riktigt mör köttbit, men den behöver ju inte vara obligatorisk tre gånger om dagen för det. För att uppmuntra fler till att äta vegetariskt ibland har Naturskyddsförningen startat en kampanj: #Lunchvego. ”Det krävs inte att man blir eller kallar sig vegetarian eller vegan,
  • Kajsas fisk ligger längst in i Hötorgshallen och är en av platserna som samlar mest människor runt lunchtid. Där osar den berömda fisksoppan från sin gryta, och där serveras delikata rätter på färsk fisk till rimliga priser. Jag träffade Micke Åman från Kajsas Fisk för att göra en liten handlarintervju. Hej Micke! Vad säljer ni mest av hos Kajsas fisk– vilken är kundernas favorit?  ”Det är definitivt vår fisksoppa som är världsberömd. Folk kommer från hela Asien och
  • Har du koll på vegobegreppen? I senaste numret av tidningen Hallen försöker jag reda ut de olika begreppen. Vad vågar du bjuda en Flexitarian, Stockholmsvegetarian, Pescetarian eller Fuskvego på egentligen? Här kommer den lilla vego-ordlistan: Vegan – en person som inte äter kött eller andra biprodukter från djur som t ex mjölk och ägg. Ovo-vegetarian – en vegan som även äter ägg. Laktovegetarian – en vegan som även äter mjölkprodukter. Vegetarian eller Lakto-ovo-vegetarian – en
  • En skattskista full av recept på mat som kr
    ”Goji Girl är en vegoblogg med fokus på det gröna. En skattskista full av recept på mat som krasar, smälter och exploderar av färg och gott samvete.” Goji Girl är en av Hötorgshallens favoritmatbloggar! Där kan du frossa i recept som alla är skapade av Goji Girl herself och dessutom helt vegetariska. En himmel för både vegetarianer och för dig som tror att vegetarisk mat är pastan utan såsen, eller tillbehören till grillkvällen, och behöver lite inspiration. Vad sägs
  • Den funkar bra att grilla i stor bit efterso
    Trött på midsommarsillen? No more lax? Fram med grillen och langa på en hel bit entrecote. Den funkar bra att grilla i stor bit eftersom att den är mör men har fett både utanpå och insprängt. Med en bra rub blir den sommarens vinnare på grillen enligt vår tidning. Entrecoten kan ni inhandla hos G.Nilsson Livs eller Latinamerikanska livsmedel imorgon, då har hallen öppet som vanligt. Sen gör du såhär: Helgrillad entrecote med rub kansas