Hötorgshallens

Hitta Recept

Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.

  • Fira in våren med lavendelsirap, lavendelpannacotta eller vad sägs om en läskande lavendellemonad? Den lugnande blålilaskimrande växten lavendel kan vara så mycket mer än ljuvlig att dofta på och underbart skön för ögat. P&B delikatesser i Hötorgshallen säljer lavendel i olika former som du med fördel kan använda i matlagningen. Finns det något mer sommardrömmigt än lavendel? ”Låt smaken av somriga Provence komma hem till dig. Lavendel uppfattas ofta ha en parfymig och blommig smak som lätt tar över. Tricket
  • ”En elegant ost från Östterike som har sting utan att vara dominant. Perfekt till ALLT.” Låter det för bra för att vara sant? Tja, nu finns den hos Österqvist i Hötorgshallen för dig som vågar smaka – med risk för att bli beroende av denna läckerhet. Klostertaler är en smakrik österrikisk ost med lite nötig karaktär som tillagas på mjölk från österrikiska alpkor. Den har sedan fått mogna under drygt ett halvår vilket ger den dess
  • En enkel men väldigt vårig quinoasallad med kräftstjärtar, avocado och feta, som är snabb att sno ihop. Satsa lite extra på bra råvaror för en ännu godare smak. Perfekt ihop med citronvatten en varm vårdag i solen. Gör extra stor sallad så har du dessutom en bra matlåda som inte behöver värmas. Det här behöver du: Quinoa Kräftstjärtar Avocado Fetaost Kidneybönor Gurka Tomat Citron Olivolja Salt och peppar Turkisk yoghurt Koka quinoan och hacka ingredienserna (avocado, feta, gurka
  • Röror kan dessutom berätta mycket om olika
    Röror är en hel konstform i sig, och det är ju inte så konstigt med tanke på att såserna och rörorna oftast sätter tonen i hela maträtten. Röror kan dessutom berätta mycket om olika länders mathistoria, natur- och odlingsmöjligheter. På Balkan stormtrivs paprikan och växer frodigt, därför kryddas gulaschen i Ungern rikligt med paprikapulver och korvarna har den bittersöta eftersmaken av nyskördade paprikor. Medelhavet och Italien är tomaternas rike. Stora knippen doftar sött och varmt
  • Detta gör tekoppen till en trogen sidekick,
    Dagarna har blivit längre och ljusare men inte nödvändigtvis varmare. Detta gör tekoppen till en trogen sidekick, både på balkongens första trevande sittningar och till fikastunden på kontoret. Teet i bilderna kommer ifrån Himalaya i Hötorgshallen och är precis lagom fruktigt och somrigt. Sommarte heter det närmare bestämt. Gott att göra iste på och fint att ge bort till någon som behöver krya på sig. Smaken är söt och len och passar gott till mörk
  • Den klarar sig fint i rumstemperatur vilket
    Landjäger är en lufttorkad korv från södra Tyskland som är populär som snackskorv. Den klarar sig fint i rumstemperatur vilket gör den perfekt för picnickorgen, båtturen och hiking-trippen. Det är med andra ord en typisk ölkorv: praktisk både format- och förvaringsmässigt. Finessen med landjäger är att den inte är lika rökig som klassiska ölkorvar. Vanligtvis går visan att rökig korv: ölsnacks och lufttorkade korvar: goda till vin (då den rökiga smaken inte tar över helt).
  • Bästa med våren
    Våren är här och till senaste numret av tidningen Hallen passade jag på att fråga några av Hötorgshallens handlare vad de tycker är det absolut bästa med våren när det kommer till mat. Här kan du läsa deras matiga svar! Rowena från Mi Esquina: ”Chorizo! Det är så gott att grilla på våren. Även piroger är perfekt om man vill gå ut och njuta i vårsolen.” Francika från Pallas Delikatesser: ”Salsiccia! Matglädjen och grillivern som
  • Man skulle nästan kunna missta den för en ”vanlig vanilj”, men det är alltså bara ett sundhetstecken. Gelato Bars nya vårsmak ”Svarta vinbär” är enbart tillverkad av naturliga råvaror, helt utan färgämnen. Det ger den en något mindre färgglad utstrålning, men som vi ju alla vet är det insidan som räknas, eller hur? Och insidan i detta fall är …ja himmelsk! En lite syrlig och bärig glassort som för tankarna till somriga svarta vinbärs-buskar i
  • Hellbergs fågel och vilt har en liten bistro där du kan avnjuta delikata, innovativa rätter tillagade på plats. Menyn ändras regelbundet, och ju nu erbjuder de en delikat viltsvinsburgare tillagad på eget bakat bröd, viltsvinsbiff, avokado, rödlök, en coleslaw med ingefära i, och ugnsbakade potatishalvor på sidan. En burgare du bara måste smaka! Hamburgerbrödet bakas direkt hos Hellbergs vilket gör det pudrigt, mjukt och ljummet. 120 riksdaler kostar den här viltsvinsburgaren hos Hellbergs Fågel och Vilt i
  • Den skiljer sig inte alltför mycket åt f
    På den här drömmiga strandrestaurangen i Tel Aviv rör de ihop en alldeles särskilt god tzatziki. Den skiljer sig inte alltför mycket åt från vanlig tzatziki, men tillräckligt mycket för att inspirera inför sommarens rörigheter. Först behöver du en riktigt bra yoghurt. Här användes Labneh, en tjock och krämig yoghurt från mellanöstern. Enkel att göra enligt internet (men du kan såklart köpa färdig grekisk, turkisk eller rysk yoghurt om du föredrar det). Sedan behöver du