Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Italienarna verkar komma ut som matkonstnärer redan vid födseln. Deras kärlek för råvarorna, och förmåga att ”koka soppa på en spik” gör varje middag till ett konstverk. I Italien har middagen en närmast gudomlig status, utan att för den delen kräva superlyx eller stela Magdalena Ribbing-sittningar. Jag älskar italienarnas förmåga att ”slänga ihop” en anspråkslös men himmelsk middag på lite delikata feta korvar, smakrika knöliga bitar parmesan, oljig och rosmarintoppad focaccia och ett glas rött i plastmugg. Mmmm. Släng
-
Mise en place är ett franskt uttryck som betyder ”allt på plats” och är ett sätt att förbereda ingredienserna på inför matlagningen. Allt läggs fram färdighackat, uppmätt och skalat i olika skålar för att det enkelt ska kunna vispas ihop vid tillagning. Tricket används av proffskockar och på senare tid även av en och annan bloggare.. Smulpajen är en riktig räddare i nöden i januari. Den fyller hemmet med värme, doftar fylligt och ömt av
-
Även om vi äntligen går mot ljusare tider så finns det ännu tid för lite inomhus-mys med varma teer, soppor, tända ljus och brasor. Pierias Livs i Hötorgshallen drivs av greker och i Hallen #4, 2014, så gav de receptet på sin absolut mumsigaste, äkta grekiska, linssoppa. Ingredienserna går självklart att inhandla hos just Pierias. Grekisk linssoppa Serves: 4 Ingredients 250 g puylinser 1 gul lök, finhackad 2 små morötter, tärnade 1 stjälk stjälkselleri, hackad
-
Klassisk balsam-vinägrett av The Kitchn och italiensk dressing av Peas and Crayons. Nytt år, nya krispiga tag! Låt 2016 bli året då du lär dig vispa ihop din egna favoritdressing, det blir billigare, godare och hälsosammare, win at life helt enkelt! Förvara den i glasburk istället för plastflaska och spara på miljön. Och när du har din godaste dressing väntandes i kylen så känns det förstås mindre jobbigt att blanda ihop en sallad till middag.
-
Medan vår nionde tidning av Hallen är i full produktion så ligger åttan kvar i Hötorgshallen och väntar på att bli medplockad hem. Visserligen finns det inte så många ex kvar – kombinationen gratis och fantastiskt innehåll är ju trots allt vinnande. Ifall ni inte hinner få tag på ett exemplar innan de tar slut lägger vi nu upp detta fantastiska recept på bloggen. Det är som direkt hämtat ur Historieätarna, lika delar frestande och
-
Jul- och nyårshelgen i all ära men när festligheterna lagt sig är det skönt att återgå till enklare middagar. Finger foods och komplicerade rätter har sin charm, men en vardagsmiddag kan vara precis lika magisk. Schnitzel består vanligtvis av kött och för att det ska kunna kallas för wienerschnitzel måste fyllningen till och med bestå av kalvkött. Men efter högtiderna kan det var gott med en paus från det röda köttet. Ett tips är panerad
-
Inte en sekund för tidigt är de, dessa fluffiga och noggrannt gräddspritsade underverk. Snön kom till slut till Stockholm och nu har även semlorna anländit till Thelins i Hötorgshallen. Det fina med semlor är att de firar in varje nytt år. Januari och februari förgylls av semlans gräddiga ljus som sprider glädje i årets första fikor. Semmelfrossan pågår till påsk så det finns ingen anledning att stressa till hallen (i och med att den är
-
En nyårsrätt som gärna skulle kunna få göra comeback lite oftare under året är löjromsrutor med crème fraiche och rödlök. Dessa friska små munsbitar fyllda med havssälta och frasighet i kombination med den lena fraichen gör vilken fredag som helst lite ljusare. Ett behövligt inslag såhär i årets mörkaste första månader. Tillsammans med ett högt glas av något iskallt och bubblande blir det inget mindre än perfekt. Björnbärsdrinken kommer härifrån. Löjrom av olika slag, däribland
-
Mi Esquina är en guldgruva av sydamerikanska och filippinska delikatesser. Mustiga chilenska oliver, fluffiga panettone-kakor och hemlagad pebresås är några utav specialiteterna och den muntra personalen med Rowena (till vänster i bild) i spetsen gör varje besök till en trevlig upplevelse. Bloggen var förbi för att höra vad 2016 bjuder på för godbitar. Hej Rowena! Vilken produkt är din personliga favorit i ert sortiment? Pirogen med köttfärs som vi gör själva. Den är lite stark, saftig
-
Är du ute i sista minuten och shoppar ingredienser till nyårsmiddagen? I Hötorgshallen har vi öppet till kl 16 idag. Kom förbi och få experthjälp från handlarna! Här är en spaning från handlarnas senaste nyårs-erbjudanden: G. Nilsson Livs har svenskt kalvkött och 5 veckors hängmörat nötkött – finns allt från entrecote, biff, oxfilé, t-ben, cote de bouef. Och även svensk färsk oxfilé från Skövde. Melanders i Hötorgshallen har ostron från 15-70kr/st. Även 12-pack Marennes Oleron för 200