Hötorgshallens
Hitta Recept
Här delar vi både recept från våra egna handlare och tipsar om recept som vi hittar på andra matsidor.
Letar du efter matinspiration från något särskilt land? Använd vår kartfunktion.
-
Under Hallenfesten fanns kocken och konditorn Jesse Nobles på plats för att visa upp sin iranska saffran. Saffranet säljs numera på Pierias Livs i snygga en-grams-förpackningar. ”Jag åkte till Iran och reste runt i hela landet och har varit med under skördetiderna för saffranet.” Ett hett tips är att köpa lite iransk saffran och baka egna persiska lussekatter. Om du inte orkar göra egna finns det förstås att köpa färdiga på flera ställen i Hötorgshallen, till exempel hos Thelins i
-
Alla firar inte nödvändigtvis jul men god mat finns det i alla länder och kulturer. Ett alternativ till julbordet (eller inslag på det) är det nordafrikanska köket, fyllt av läckra smaker och färger. Gyllengul Cous Cous Royale med saffran, smaragdgrön spenat- och fetaoströra med yoghurt och sötsyrlig Sahara-sallad med finhackade grönsaker, koriander och olivolja. Vispa ihop själv eller köp färdiglagad hos La Gazelle i Hötorgshallen.
-
Stora skinkor som vilar i saltlag och en klassiskt griljerad julskinka med senapstopping. Att rimma en skinka innebär att salta den, både för smakens och förvaringens skull. Hos G. Nilssons livs på Hötorgshallens nedre plan har de rimmat julskinkan själva sedan 60-talet och idag står Henrys barn Leif och barnbarnet Jonathan vid rodret. De är ett familjeföretag med gott om kunskap med andra ord, här kan inte skinkan gå fel och det är därför köerna
-
Det klassiska julbordet är inte det mest vegetariska. Historiskt sett har det inlagda och insaltade varit i fokus, färsk mat var nämligen svår att få tag på under vintern. Dessutom var decemberbuffén tidskrävande på bekostnad av husmödrarna under 1900-talet, många smårätter skulle pyntas och dekoreras till perfektion. Numera är det andra bullar (än köttbullarna) som gäller – det vegetariska julbordet blir alltmer populärt och tack vare Bosphorus i Hötorgshallen kan du köpa allting färdig- och
-
Den 25 november bjöd Hötorgshallen på fest. Här kommer lite fler mingelbilder och matspaningar från festen. Förutom glada handlare så bjöd Pierias Livs även på både torkade frukter och superstark chili i alla möjliga smaker och former. Hos Kajsas fisk fick man smaka på den berömda fisksoppan. Ett måste i decembermörkret. En av Fromageriets egna ostmästare i egen hög person. Sötsug vid Prima Delikatesser! Här smakades det både dulce de leche och gluten- och laktorsfria
-
24 st luckor med finfin lakrits från Danmark av Johan Bülow. December är nedräkningens månad, ljus ska tändas i rätt ordning, kalendrar av olika slag ska inhandlas och luckor ska öppnas. Men detta behöver inte vara något för enbart de yngsta. I Hötorgshallen finns det godiskalendrar för alla slags finsmakare. Därför passar vi på att tipsa om två gourmet-kalendrar från P&B delikatesser på saluhallens gatuplan. En marsipanlängd uppdelad i 24 dagar, köp den imorgon och
-
Idag fick Gelato Bar i Hötorgshallen in sina julsmaker, årets julglass är pepparkaka och saffran. Glass är kanske inte det som poppar upp ”top of mind” när någon säger jul, men då har du alltså inte testat Gelato Bars italienska varianter. Vem kan få nog av glass? Denna bild är visserligen tagen på en gelateria i Florens, men som tur är behöver du inte åka ända dit för att få avnjuta äkta italiensk glass. Kajsa
-
Hellbergs fågel och vilt tipsar, i vinterns nummer av vår kundtidning Hallen, om hur du gör en helstekt kalkon i ugn på bästa sätt. Butikschefen Peter Schenks bästa recept baseras på Gordon Ramsays ”christmas turkey” som enligt Peter är det absolut godaste kalkonreceptet han smakat. Här kommer en Hellbergsk variant på julkalkonen: Recept: Helstekt kalkon fylld med citronsmör Ingredients <b>Ingredienser – fyllning:</b> 8 (eller fler) remsor sidfläsk eller bacon 3 msk rumstempererat smör 2 lökar,
-
Hallen har bara hunnit tryckas i åtta upplagor men är redan dubbelt prisbelönat i en av Sveriges största tidningstävlingar. Enormt kul och inspirerande tycker vi alla i Hötorgshallen! Därför passar vi nu på att tipsa om att nr 8 precis anlänt till och finns att plocka med hem helt kostnadsfritt från saluhallen. Vita chokladtryfflar i ostronskal och ’bundt’-kakor av choklad är några av höjdarna du får recept på i nya tidningen Hallen. Edward Blom och
-
Marco och Clara på Kajsas fisk. Varje år bjuder Hötorgshallen in till kalas innan julhandeln tar över helt. Stammisar minglar runt med handlare och smakar på allt från ostron hos Melanders till fiskgryta hos Kajsas fisk. Bullar hos Thelins och italienska delikatesser från Carls Deli. Dulce de Leche med philadelphiaost på digestivekex. Mingel och mandelkakor. Tonfisk med örtkräm från Fiskeläget. Jennifer Brown liveuppträdde på Piccolinos servering. Marsipantomtar och salta chokladpraliner hos P&B. Tack till alla