De här rullarna är perfekta som förrätt eller på toppen av en sallad. Dadelsirapen lyfter fram getosten i labnehn på ett fantastiskt vis. Den som har provat klassikern chevré- och rödbetor i ugn kommer att älska den här versionen från Sevan.
Dadelsirap passar perfekt i matlagningen när du vill addera något sött som inte är raffinerat, GI-värdet är högre än honung och produkten är helt naturlig, den består bara av kokta och pressade dadlar. Labneh är en libanesisk färskost gjort på avrunnen yoghurt från getmjölk. Konsistensen är tjock och krämig och passar väldigt bra i röror som till exempel tzatziki och fetaoströror av olika slag.
- 2-3 st auberginer
- Salt
- 400 g labneh
- 1 knippe bladpersilja
- 2 msk olivolja
- ½ citron
- 2 tsk dadelsirap
- 1 tsk harissa
- Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg på ett fat och salta. Låt stå i 3 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka persiljan. Blanda persilja, labneh, dadelsirap, olivolja, citronjuice och harissa i en bunke.
- Torka bort saltet från auberginen. Smörj en ugnsform eller plåt. Lägg ca 1 msk av labneh blandningen i varje aubergine skiva. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Ställ in i ugnen ca 6 minuter.
- Servera gärna med Sevans hummus eller baba ghannouge.