Veckans favoritmatblogg: Det søte liv

detsoteliv-5
Premium-konfektkaka med pekannötter, recept och foto Det søte liv.

Den norska bloggen Det søte liv är bokstavligt talat ett kakparadis! Den består i dagsläget av inte mindre än 3398 olika recept på kakor, godis, bakelser, tårtor och andra typer av efterrätter. Alla recept är skapade av duktiga Kristine Ilstad som dessutom fotar och stylar massor av sockersöta, suktande, fantastiska foton till varje recept. Varning för ögongodis som gärna förvandlas till riktigt godis snabbare än vad du tror. Vem kan motstå Det søte livs dessertparadis?

detsoteliv-3
Vattenmelon- och hallonsorbet, recept och foto Det søte liv.

detsoteliv
Jordgubbsglass med hemmalagad jordgubbssås, recept och foto Det søte liv.

1. Hur föddes din passion för mat?
Jag föddes med en passion för kakor! Som lite flicka läste jag kakböckerna för min mamma på sängen. Jag bakade tillsammans med henne och hon lärde mig de grundläggande teknikerna. I 12-13 års åldern bakade jag det mesta till vår familj helt själv, och när jag var 14 bakade jag 30 olika kakor till min egen konfirmation! Det är extremt, men helt sant, så det är förmodligen en medfödd kakgalenskap 🙂

2. Vilken är din paradrätt?
Jag älskar alla typer av kakor och desserter. Därför har jag ingen “signaturkaka” eller särskild favorit. Jag vill lyfta fram mångfalden av kakor med Det søte liv. Olika kakor passar olika tillfällen och jag tycker att alla mina snart 3400 recept på Det søte liv är fantastiskt goda!

3. Vad har du för matplaner för i sommar?
I sommar ska jag först till Nice i Frankrike och därefter ett par veckor till Florida. Det finns fantastiska tårtor och bakverk både i Frankrike och i USA, så det blir nog mycket provsmakning för mig. Jag älskar att smaka på kakspecialiteter från andra kulturer! Tårtor som jag ser och smakar när jag reser, delar jag på Instagram och Facebook.

4. Vad är din relation till Hötorgshallen?
Jag har varit i Stockholm ett par gånger, men aldrig i Hötorgshallen. Jag inser att det måste vara min första prioritering nästa gång jag är på besök i Stockholm!

cupcakes
Vanilj cupcakes med , recept och foto Det søte liv.

detsoteliv-6
Ostkaka med mangokräm, recept och foto Det søte liv.

detsoteliv-7
Oreo madness“, recept och foto Det søte liv.

Mousse au citron
“Mousse au citron”, recept och foto Det søte liv.

Lycka till med kakorna Kristine och tack för intervjun! Glöm inte att kolla in Det søte liv-bloggen.