Morötter, champinjoner, potatis, selleri, doften av vitlök, kummin och mustig oregano.. Den här ugnsbakade lammrätten med Algeriska anor bjöd Mahieddine på i Hötorgshallens tjusiga tidning Hallen nr 12. Passa på att plocka med ett nummer hem innan den nya tidningen anländer.
Detta är en perfekt vardagsrätt som också gör sig utmärkt i lunchlådan hela veckan! Eller, så länge den inte tar slut alltså.
El meshwi à l’algérienne
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 ½ kg benfri lammstek
- 2 lökar
- 3 morötter
- 3 mellanstora potatisar
- 1 stjälk selleri
- 3 tomater
- 6 champinjoner
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl olivolja
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk oregano
- 1 tsk kummin
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
Instructions
- Värm ½ dl olivolja i en stekpanna och grilla eller stek köttets alla sidor under 15 minuter.
- Lägg köttet i en ugnsform penslad med olivolja och pensla köttet med resten av oljan.
- Tillsätt alla kryddor på köttet. Skär alla grönsaker i större bitar och lägg dem i ugnsformen. Tillsätt ½ liter vatten.
- Stek i ugnen i 200 grader under 40 minuter.
- Servera med harissa i en liten skål på sidan. Smaklig måltid!
Recept: Lena Söderqvist. Foto: Wolfgang Kleinschmidt.