Chokladbollen är den ursprungliga no bake-desserten och om du byter ut smöret mot kokosolja så faller den inom kategorin rawfood. Då blir det en kokosboll ända in i smeten. Lägg till lite salt så blir bollarna sanslöst goda, havssalt förstärker chokladsmaken och i sin tur hela upplevelsen.
Här kommer receptet så att du kan bunkra upp inför chokladbollens dag på torsdag:
Enkla och nyttiga rawfood-chokladbollar med havssalt
Förberedelser
Tillagningstid
Total tid
Portioner: 10
Ingredienser
- 50 g valnötter
- 50 g sötmandel
- 3 dl kokosflingor
- 10 urkärnade dadlar
- 1 tsk havssalt
- 2½ msk kokosolja
- 1 msk kakao
Instruktioner
- Mixa nötterna tills ett grovt mjöl.
- Tillsätt de urkärnade dadlarna, kakaon och kokosoljan och fortsätt mixa tills det blir som en jämn smet.
- Rulla till små bollar och vänd i kokoflingor.
- Ställ i kylen i 30 minuter. Servera!