Fira Sveriges nationaldag med grillad tonfisk från Fiskeläget

tonfisk
I morgon är det Sveriges nationaldag, och även om vi i Hötorgshallen har en lång lista på andra länders nationaldagar som vi firar kanske minst lika mycket, så är det en bra dag att skämma bort sig med en riktig festmåltid på!

hotorgshallen-tonfisk-4
Hos Fiskeläget i Hötorgshallen kan du köpa massor av olika färska fiskar och skaldjur. Ett av deras tips inför nationaldagen (eller bara en helt vanlig grillkväll) är att grilla tonfisk. Kombinera den med smarriga tillbehör som en matig sallad, grillade grönsaker, eller smörstekt sparris och färskpotatis. Ett måste är också att göra ett eget kryddsmör. Ge det till exempel en asiatisk touche genom att göra ett avokado-kryddsmör, indisk med ett curry-kryddsmör, eller italiensk med ett kryddsmör gjort av fetaost och soltorkade tomater.

hotorgshallen-tonfisk-3
Hos Fiskeläget kan du få tonfisken skivad i portionsstora skivor och sedan lägger du dem bara på grillen ungefär 1,5 min på varje sida (lite längre än vad jag gjorde på bilden). Ingen marinad behövs, bara salta och peppra. Pris 440 kr/kg.