Sommar i pajformat! Den här somriga pajen tillagas på rabarber och jordgubbar och är dessutom glutenfri. Serveras ihop med vaniljsås eller vaniljglass.
Glutenfri rabarber- och jordgubbspaj
Serves: ca 10 bitar
Ingredients
- 150 g smör
- 1 ¾ strösocker
- 2 dl havremjöl, eller mixade havregryn
- 3 dl mandelmjöl
- 2 ½ dl majsstärkelse, maizena
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 rabarberstjälkar
- 2 dl jordgubbar
- 2 msk strösocker
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop smör, socker, havremjöl, mandelmjöl, maizena och vaniljsocker till en smulig deg.
- Tryck ut hälften av smuldegen i en pajform ca 22-24 cm i diameter.
- Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor, snoppa och skiva jordgubbarna.
- Vänd bitarna i strösockret och fördela över pajbotten. Fördela resten av smulorna över rabarbern och jordgubbarna.
- Grädda mitt i ugnen ca 45-50 min. Lägg aluminiumfolie över sista 10 minuterna om det behövs. Ta ut pajen och låt svalna något.
Recept från tidningen Hallen nr 10. Av Elisabeth Johansson. Foto Klas Sjöberg.