Grillad paprika passar fint att lägga in i ättika – en sötsyrlig sommardelikatess.
Grillat förknippas ofta med kött, kompakta stekar och salta korvar vilket kan vara gott men kanske inte är det lättaste i sommarvärmen. Grönsaker kräver minimalt med förberedning och är lika mättande och saftiga som en riktigt mör filé. Fördelen är att du inte sjunker som en sten under kvällsdoppet, du kanske till och med simmar över till grannnen på lite fika?
Halloumi, majskolvar, lök, zucchini och sparris: allt ovan är bara uppskuret innan grillning, det är inte ens marinerat. Såsen är turkisk yoghurt och den finhackade gurk- och tomatsalladen har en skvätt olivolja och salt som kryddning. Det enda som är lagat ovan är blomkålsmosen. Om det ens räknas som lagat när det är såhär enkelt:
- 1 blomkålshuvud
- 2 dl mjölk
- 100 g smör
- salt & peppar
- Skär bort roten och hacka blomkålshuvudet i mindre buketter
- Koka i cirka 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk
- Vispa till mos och häll i mjölken och smöret
- Salta och peppra
Imorgon, lördag, har hallen öppet mellan 10-16. Kom förbi och hämta grill-gear hos Sandins frukt och grönt, yoghurt hos Österqvist och olivolja hos Pieiras livs (gott om fina grekiska alternativ) eller Pallas delikatesser (specialister på italienska egenimporterade olivoljor).