I nyaste numret av vår tidning Hallen (som ni kan hämta i Hötorgshallen, gratis och fantastisk som ni vet) så bjussar Gelato Bar på triss i cocktailrecept. Perfekt för sommarens varma utehäng! Här kommer recepten:
Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 7
Ingredients
- Caffè shakerato con gelato
- 1 portion
- 1 skopa vaniljgelato
- 3 cl kall espresso
- 1 citronskalstrimla (du behöver ett ciseleringjärn eller vass kniv)
- Frukt- och bärcocktail med hallonsorbetto
- 4 portioner
- 1/2 liter persikagelato
- 1/2 liter vaniljgelato
- 1/2 liter hallonsorbetto
- 1/2 flaska kall prosecco
- 4 cocktailpinnar
- Groppino
- 2 portioner
- 2 1/2 dl kyld prosecco
- 3–4 cl kyld vodka
- 1 dl citronsorbet
- färsk mynta, hackad
Instructions
- Caffè shakerato con gelato
- Skaka gelaton och espresson i en shaker tills allt blandat sig till en krämig dryck. Använd en syltburk om du inte har en shaker.
- Häll upp i ett cocktailglas.
- Vrid ur lite citrusolja från citronskalet och gnid in glaskanten. Lägg skalstrimlan i glaset och servera.
- Frukt- och bärcocktail med hallonsorbetto
- Sätt fyra cocktailglas i frysen en halvtimme före servering.
- Varva en skopa vardera av gelato och sorbet i varje glas.
- Toppa med prosecco och garnera med hallon på en cocktailpinne.
- Groppino
- Häll prosecco och vodka i två champagneglas.
- Fördela sorbet i glasen.
- Strössla över färsk mynta.
Styling och receptbearbetning: Liselotte Forslin. Matfoto: Ulrika Ekblom.