Mörning kallas processen när köttets egna

Nu ännu mörare kött hos Latinamerikanska

hangmorat-kottFör att få ett riktigt smakrikt och mört kött, kan man hängmöra köttet. Mörning kallas processen när köttets egna enzymer bryter ner proteiner i celler och bindväv. Kort och gott: man låter köttet ruttna på utsidan för att få ett godare och smakrikare kött inuti. Det gör man genom att låta köttet hänga i ett kylrum under en längre tid, gärna flera veckor. Sedan skär man bort allt det förruttnade köttet och kvar har man ett delikat kött med mer smak.

helgrillad entrecote recept
Recept på helgrillad entrecote med rub kansas style.

Latinamerikanska Livsmedel har länge sålt kött som de hängmörat själva, men nu har de börjat använda sig av en helt ny metod som gör att de kan hängmöra köttet dubbelt så länge. Ju längre köttet hängmöras = desto saftigare blir det.

“Vi har börjat att doppa våra entrecoter i talg som förhindrar bakteriebildning, vilket gör att vi nu kan hängmöra köttet i upp till 8 veckor, istället för 4 som är det vanligaste. I november kan man börja köpa vår första omgång som hängmörats på det här sättet. Välkomna då!” Hälsar Tolga från Latinamerikanska Livsmedel.