Korv med rabarber och ingefära från Taylor & Jones

rabarber och ingefara korv taylor and jones 1
Den här somriga korven är lika frisk och god som den är fotogenisk. Handgjord är den också förstås, som alla Taylor & Jones korvar, och den passar lika gott på grillen som i stekpannan.

rabarber och ingefara korv taylor and jones 2
Dessutom är den suveränt god ihop med mangovinägretten från P&B. Visste ni förresten varför vissa korvar kallas för bangers? Det är för att de spricker i skinnet vid tillagningen.

rabarber och ingefara korv taylor and jones 3
Vita korvar känns lite lättare än röda, fylligare sorter. Dessutom är de superfina ihop med grönt, till exempel snittade i centimetertjocka bitar i  sallader.

Att korvarna är vita beror på inget nitrit använts i tillredningen. Det gör att hållbarheten blir kortare, och därför är de vita wurstarna kända som klassiska frukostkorvar. Förr i tiden, innan kylskåp och andra moderna bekvämligheter äntrade hemmet, var korvarna dåliga lagom till middagen. De fick därför ätas fort och med stor aptit, precis som idag med riktigt goda bangers!

Sugen på att laga egen korv? Här hittar du ett recept på kryddiga nötkorvar med cheddarsås ur Taylor & Jones egna kokbok. Ifall det känns lite överambitiöst såhär i slutet av semestern så är det bara att svänga förbi Hötorgshallen imorgon och handla hem lite färdigfixade korvar hos T&J på saluhallens gatuplan.