Låt oss trotsa höstens intåg med lite sommar i skål! Det var min kollega Jessica som åt den här delikata vegetariska salladen med färskpotatis, mynta, jordgubbar OCH mozzarella (hur gott?). Visst blir man sugen på att provsmaka hela skålen? Jag lyckades i alla fall tigga till mig receptet, så här kommer det.
Rostad färskpotatissallad med jordgubbar och mynta
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg färskpotatis
- 3 msk olja
- flingsalt
- 1 liter jordgubbar
- 1 rödlök
- 15-20 myntablad
- 0.5 dl balsamvinäger (valfritt)
- 0.5 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
- ev mozzarella eller annan proteinkälla
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och halvera färskpotatisen och lägg den på en plåt. Ringla över lite olja och flingsalt och ugnsbaka tills den har rätt konsistens, ca 20-30 minuter.
- Rensa jordgubbarna, skölj och dela i kvartar. Hacka myntablad och rödlök. Skär även mozzarellan i kuber om du vill ha mozzarella.
- Blanda ihop dressingen av balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
- Blanda den färdigrostade potatisen med övriga ingredienser och slå över dressingen.
Recept & foto från bloggen Jessicas viktiga mål