Det ser kanske inte mycket ut för världen då det puttrar på i pannan men det doftar och smakar fantastisk! Fräscht och krispigt tack vare granatäpplekärnorna och valnötterna – fullt med antioxidanter och omega 3. Men med lite nyttighetsbalans i form av godbröd och finkorv.
Det här snabbkoket är perfekt när du har några korvar över i kylen och inte vet vad du ska göra med tomaterna som börjar mjukna. Obs, passar lika bra till bjudningen ifall du väljer en tjusigare korv (tex salsiccia med fänkål från Carl’s Deli) och toppar med en lyxigare fårost (förslagsvis Bulgarisk sådan hos Prima Delikatesser).
- 3 finhackade tomater
- 1 finhackad lök
- 100 g strimlad soltorkad tomat
- 1/2 granatäpple
- 2 dl valnötter
- 1 påse blandsallad
- 4 salsicciakorvar (skivade i ca 1 cm tjocka skivor), gärna smaksatta med fänkål
- en skvätt olivolja och balsamico
- salt
- 200 g fårost
- Stek upp löken, tomaten, salsiccian och den soltorkade tomaten under omrörning i cirka 8 minuter eller tills tomaterna mjuknat och skapat en fin sås i pannan.
- Låt svalna några minuter medan du lägger upp salladen på en avlång bricka.
- Häll över korvsåsen på salladsbädden toppa med olivolja och balsamico
- Smula över fetaosten och toppa med valnötter och granatäppelfrön.
- Servera med tjocka skivor dagsfärskt bröd.