Sommarens enklaste dessert

Den här fräscha och bäriga efterrätten vispar du ihop på mindre än fem minuter. Hemligheten är att marinera jordgubbarna i en citron- och sockerlag, det ger en syrlig och frisk smak som passar utmärkt efter grillad mat.

Varva med smulade digestivekex. Testa att byt ut digestive mot Savoiardi (de kex som används i tiramisu) ifall du vill variera desserten.

Sommarens enklaste dessert
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 5
Ingredients
  • 500 g jordgubbar
  • 2 msk socker
  • saften från en halv citron
  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl lättvispad grädde med 1 msk socker
  • 10 smulade digestivekex
Instructions
  1. Skär upp jordgubbarna i mellanstora bitar och blanda med socker, citronsaft, och vatten. Rör om till sockret löses upp i vattnet och jordgubbarna är marinerade.
  2. Vispa grädde men precis när den börjar bli fast så är det klar, den ska vara på gränsen till rinnig, men ändå fluffig. Blanda in lite socker.
  3. Varva jordgubbsmarinaden med grädde och digestivekex.
  4. Servera direkt eller lägg upp de olika ingredienserna på ett bord så får gästerna varva själva.