Pasta al limone Hötorgshallen

Studentrecept: Pasta al limone

Pasta al limone HötorgshallenMånga har de varit som skrattat åt min sparsmakade middagsfavorit under studenttiden: Pasta al limone. Men trots dess spartanska uppenbarelse så är det en utomordentlig maträtt om man är student eller bara har glömt att gå till mataffären innan stängningsdags.

Pasta al limone är italienska och betyder, föga förvånande: pasta med citron. Och det är ungefär exakt vad det är också. Nyckeln till hela smakupplevelsen ligger i råvarorna. En citron är inte bara en citron och en olivolja är så mycket mer än en klumpförhindrare.

pasta-al-limoneFoton från Pexels och Foodies feed.

Som tur är finns ju Hötorgshallen där som en lösning på alla råvarorproblem. Lyxa med en riktigt god italiensk färsk pasta från Carl’s Deli, en bit parmesanost och en smakrik olivolja från någon av delikatessdiskarna.

Pasta al limone Hötorgshallen

Ingredienser för Pasta al limone
Pasta, färsk
Citron, pressad
Olivolja
Parmesanost, riven
Svartpeppar, nymald
Basilika, färsk
Salt

Så gör du:
1. Koka pastan
2. Blanda citronsaften, olivolja, svartpeppar och salt och en liten skvätt av pastavattnet i en kopp.
3. Lägg den färdigkokta pastan på en tallrik och häll över din nyskapta citronsås-kreation, riv massor av parmesan och toppa med färsk basilika (som student kan jag dock erkänna att de två sistnämnda ingredienserna tillhörde den lyxigare varianten av pasta al limone).

Pasta al limone Hötorgshallen

Så snabbt, så enkelt, så billigt, men ändå så gott!