st trodde vi att det hamnat fel eftersom att

Vita chokladtryfflar i ostronskal med svart kaviar

vita chokladtryfflar hallen nr 8
Det här är ett av det underligare recepten i vår tidning Hallen nr 8. Först trodde vi att det hamnat fel eftersom att det låg i samma reportage som efterrätterna, men enligt receptet är det en tveklös dessert. Vare sig det blir din introduktion till att äta ostron (genom att använda skalet som fat) eller ifall du vill utmana dina förutfattade meningar när det kommer till efterrätts-servering så är dessa praliner väl värda ett försök. De är inte alls så knepiga att göra. Ifall du saknar tid, köp färdiga tryfflar men testa att kombinera dem med sältan ifrån kaviar och salt. Choklad och hav: det bästa av två världar.

Vita chokladtryfflar i ostronskal med svart kaviar
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 16
Ingredients
  • Chokladtryfflar
  • 200 g vitchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk glykos
  • 1 krm vaniljpulver
  • Att rulla tryfflarna i
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl fint havssalt
  • 1 tsk lakritsgranulat
  • 1 burk svart kaviar, från Karelen eller Italien
  • Tvättade ostronskal
Instructions
  1. Hacka den vita chokladen och lägg den i en skål.
  2. Koka upp grädden och glykosen och häll över chokladen. Tillsätt vaniljpulver. Rör tills all choklad smält (om inte allt smälter sätt in skålen i mikron ett par sekunder).
  3. Sätt plast över och sätt in skålen i kylen minst fyra timmar.
  4. Rulla tryffeln till bollar.
  5. Hacka och smält resten av den vita chokladen i mikron (temperera).
  6. Rulla bollarna i smält choklad. Blanda saltet och lakritsgranulatet.
  7. Lägg upp de vita tryfflarna i ostronskal med lakritsalt och toppa med kaviar.

Recept och styling: Elisabeth Johansson. Foto: Klas Sjöberg.