Foto: Kristina Funck.
"För en kryddig och s

Chefredaktör Jonas Larsson om Hötorgshallens prisade magasin: Hallen

jonas_larsson

Bild: Liselotte Forslin och Jonas Larsson. Foto: Kristina Funck.

“För en kryddig och smakrik färgskala, lekfull typografi och en layout med bra känsla för rytm.”,
så lät motiveringen när Hötorgshallens egna magasin Hallen mottog Svenska Publishing-priset för bästa kundtidning 2014. Jonas Larsson är chefredaktören bakom den sprudlande tidningen som kombinerar välskrivna texter, fantastiskt fotografi och skicklig formgivning.

Tanja Jeremic, Hötorgshallens marknadsföringsansvariga, blev kontaktad av Jonas redan 2013 med idén om att skapa en tidning ihop. “Vi ville skapa något inspirerande och lustfyllt, som följer med kunden hem i påsen och förmedlar allt det Hötorgshallens varumärke står för: kunskap, matglädje och fantastiska råvaror. Jonas har en enastående känsla för både mat och form och han förstod vad vi var ute efter direkt och lyckades skapa något unikt.”.

Hej Jonas! Hur föddes din passion för mat?
Vi har alltid ätit bra hemma. Mamma har alltid varit duktig på mat och min syster, Liselotte Forslin har jobbat som matjournaist/stylist i många år och vi har jobbat mycket tillsammans. Jag har även jobbat på krogen en hel del. Sen lagar jag mycket mat själv och tycker det är spännande med historien bakom. Matkulturer, människor och maträtter.

Hur skulle du beskriva Hötorgshallen för den oinvigda?
En Alladins grotta av både mat och kunskap. Jag tycker nyckeln till att uppskatta Hötorgshallen är att prata med dom som jobbar där, få idéer och inspiration. Handlarna är riktiga sköningar som är kul att prata med och har en enorm kunskap, men jag tror inte de alltid inser det så jag brukar pumpa dom på info hur jag ska laga till rätterna. En annan grej är att många tror att det är dyrt i hallen, men det är faktiskt helt fel, oftast kostar det inte mer än på ICA eller liknande och det är mycket högre kvalitet. Ofta är det billigare. Den myten vill jag gärna slå hål på.

Vilken är din paradrätt?
Sill i papper. Ta sillfileer i saltlag, vattna ur minst tre timmar. Lägg en till två filéer på ett bakplåtspapper, skiva massor av rödlök tunt och lägg på och mycket dill och en rejäl klick smör. Vik i hopp pappret över filen som ett paket och stek i torr stekpanna tills pappret sväller upp som en ballong. Servera hela paketet på tallriken, supersnyggt, och bjud på kokt färskpotatis till, en kall lager och en lagom kall kryddat nubbe. Världsklass!

Vilka är dina matplaner för i sommar?
Mycket fisktacos, som förra sommaren, strömming, tänkte lära mig äta mer örter som växer vilt också.


Vad ser du fram emot i nästa nummer av Hallen?
Grillfesten med killarna på Latinamerikanska livsmedel, det blir fest, !AY Caramba! Stort jobb med massor av människor.

Vad tror du är nästa stora mattrend?
Kött-trenden kommer att dö ut, vi har redan sett att det gröna kommer mer och mer. Hälsosam grön mat. Tror och hoppas på vego/vegan-krogar i modern stil. Men utan tröttande pekfinger-vegetarism. Bra grön mat i en bra miljö helt enkelt. Var grymt imponerad av Natural Selection i Portland, Oregon när jag var där i höstas

hallen_nr4
Hallen nr 4.

hallen_nr4_tove_nilsson
Från Hallen nr 4, foto: Tove Nilsson.

hallen_nr5Hallen nr 5.

hallen_nr4_stefan_wettainen
Från Hallen nr 5, foto: Stefan Wettainen.

Hämta upp ditt kostnadsfria ex av tidningen Hallen nästa gång du är i Hötorgshallen!