3 tips för den perfekta ostbrickan (med Kaltbach Creamy och Parma-salami)


Murriga ostbrickor är nog bland det bättre som finns därute. Det skadar ju inte heller att ostar blir ännu godare och mer smakrika av att stå framme i rumstemperatur någon timme. Jacksons Ost i Hötorgshallen tipsar om olika goda tillbehör till en riktigt ljuv Kaltbach:are:

1. Karamelliserade popcorn

En otippad vinnare på ostbrickan. Popcornen ger precis den krispighet och sötma som går så fint ihop med ost, och är ett tacksamt och oväntat inslag ibland tillbehören.

ostbricka-ost-brie-grottlagrad-gruyere-saluhall-deli-2
2. Körsbärsmarmelad

Det går förstås trender även i marmeladväg, och särskilt inom de bär som agerar sidekick till ost. Smultron har varit i ropet ett tag, men i höst rekommenderar Jacksons Ost körsbärsmarmelad, för den lite mustigare, syrligare smaken som smälter ihop elegant med den grottlagrade, Schweiziska Kaltbach-osten.

ostbricka-ost-brie-grottlagrad-gruyere-saluhall-deli-3
3. Hela bitar och varsin minikniv

Istället för att hacka upp allting så kan du lika gärna lägga fram det som det är. Dela frukten på hälften och förbered några enstaka skivor ost och salami, resten kan gästerna (eller du själv) pyssla med under måltidens gång. Osten och korven behåller sin saftighet i större format än tunna skivor, och det håller sig färskt längre i kylskåpet ifall det, mot förmodan, blir något blir över.