Sommarsolen är äntligen här och även om vi är många som har börjat jobba lagom till att den bestämde sig för att titta fram, så har vi ju långa underbara augustikvällar att njuta av. Inte helt fel, om du frågar mig.
En perfekt sensommarkvällsmåltid är en fräsch grekisk sallad (Sandins frukt & grönt) med fetaost och olivolja (från t ex Pierias livs), en syrlig hemmagjord tzatziki (fet yoghurt och riven gurka) och en frasig baguette (Thelins) att doppa med. Det går enkelt att kombinera med till exempel grillade lammspett, men jag körde 100% vegetariskt och kombinerade istället med en jordgubbscider som jag la myntablad och lite limejuice i för att balansera upp sötman.
Det bästa med den här måltiden är att det funkar lika bra en vardagskväll på balkongen som en festligare kväll med goda vänner. Sätt på lite grekisk musik och du är hemma – eller ja, snarare på en trattoria vid Santorinis vita sandstrand i solnedgången.