Om du vill äta en av Stockholms godaste kebaber är det till Hötorgshallen du ska gå. Där finns Izmir Kebab som, när det startades 1979, var ett av Stockholms första dönerkebabställen.
Förutom kebaben är Izmir Kebab även omtyckta för sin egengjorda köfte, det vill säga turkiska lammfärsbiffar. Izmirs variant kryddas med kajenn, yoghurt, persilja och några till kryddor som hålls hemliga. Perfekt för en lunch på hötorgstrappan en solig vårdag.
Vi passade på att fråga Osman Ayvazoglugil, som har jobbat flera år hos Izmir Kebab, några snabba frågor.
Vilken är din favoriträtt hos Izmir Kebab?
Kycklingen. Alla andra som jobbar i butiken gillar kebaben bäst, men jag tycker att kycklingen är godast.
Vilken är kundernas favorit?
Det är nog kebaben. Våra kunder brukar säga att vi har den bästa kebaben med godast smak.
Vad är det bästa med att jobba på Izmir Kebab?
Det är roligt att få möta så många olika människor hela tiden.