Izmir kebab

Adventskalender lucka 10: Sveriges första kebab

Eftersom att det är söndag idag och hallen är stängd så innehåller dagens adventlucka ett tips istället för erbjudande. Visste du att Sveriges första kebab serverades i Hötorgshallen? Introduktionen skedde 1979 hos Izmir kebab som än idag är verksam i saluhallen. Hit vallfärdar kebabälskare från hela Stockholm. Allt kött produceras på plats i Hötorgshallen och levereras till kebabrestauranger över hela staden – det är med andra ord inte så konstigt att den smakar så fantastiskt! […]

Adventskalender lucka 10: Sveriges första kebab Läs mer »

Världens bästa streetfood firas: Kebabens dag

Den 11 september är Kebabens dag och bör förstås firas med en riktigt god kebab till lunch eller middag. Kanske vill du söka dig till rötterna – åtminstone i Sverige? Hötorgshallen var ett av de första ställena som serverade kebab i Sverige. Året var 1979 och både Izmir kebab och Master kebab lockade nyfikna stockholmare till Hötorgshallen. Kebaben i Hötorgshallen håller (föga förvånande om vi får säga det själva!) hög kvalitet och allt kött produceras

Världens bästa streetfood firas: Kebabens dag Läs mer »

finns Izmir Kebab som, när det startades 19

Handlarintervju Izmir Kebab

Om du vill äta en av Stockholms godaste kebaber är det till Hötorgshallen du ska gå. Där finns Izmir Kebab som, när det startades 1979, var ett av Stockholms första dönerkebabställen. Förutom kebaben är Izmir Kebab även omtyckta för sin egengjorda köfte, det vill säga turkiska lammfärsbiffar. Izmirs variant kryddas med kajenn, yoghurt, persilja och några till kryddor som hålls hemliga. Perfekt för en lunch på hötorgstrappan en solig vårdag. Vi passade på att fråga Osman Ayvazoglugil, som har

Handlarintervju Izmir Kebab Läs mer »