Att göra plättar är inte bara lätt, det

Plättar på tre sätt

plattar2

Lätt som en plätt heter det ju, men faktiskt av en anledning. Att göra plättar är inte bara lätt, det är också väldigt väldigt mumsigt. Förutom att du kan äta dem som efterrätt med söta bär, glass eller massor av ringlande lönnsirap, så går det även att göra lite matigare varianter av dem. Här kommer inspiration till hur du kan göra plättar på tre olika sätt.

bananpannkaka

Zucchiniplättar med smak av Grekland! Blanda i riven zucchini och byt ut det klassiska plätt-tillbehöret, grädden, mot en syrlig tzatziki. Mums! Här hittar du recept på zucchiniplättar

Kesoplättar utan mjöl. Mättande, nyttigt och gott för dig som till exempel tränar. För oss andra är det mest mättande och gott, vilket ju inte är så dumt det heller. Recept på keso-plättar hittar du här.

Bananplättar – som om du vaknade upp i en bungalow på Bali. Har du varit i Sydostasien? Då har du garanterat smakat bananpannkaka. Så klart går de lika bra (bättre?) att göra i plättformat. Här hittar du lite olika bananpannkaksrecept.

plattar
Om du inte orkar laga egna plättar, finns dessa vackra rödbetsplättar hos Bosphorus.