Påsk, studenten och midsommarafton är givna fiskhelger för många. För tjugotre år sedan öppnade Melanders i Hötorgshallen och många kunder återvänder än idag för den rimmade laxen, de lena rörorna och spänstiga marulkarna. Magnus Nyström har jobbat i hallen hos Melanders i drygt 7 år och vittnar om den fantastiska kunskapen som finns bakom de dignande diskarna. Denna vecka delar han med sig av sina och kundernas egna favoriter:
Vilken är din favoriträtt hos Melanders?
King-crab-salladen som är kryddad med charlottenlök och dragon! Och hummerskagenröran som innehåller rostad vitlök och svartpeppar. Det är ”Hötorgs-style” på dem, du kan inte hitta samma i någon annan Melander. Passar perfekt på till exempel en skiva krispigt, rostat bröd.
Vilken är kundernas favorit?
Skagenröran, skaldjurslasagnen och lax i alla dess former. Det är ”svenne-grejerna” som säljer bäst helt klart. Vi säljer även mycket ostron, bland annat till Kajsas fisk som är en restuarang nere i hallen.
Vad är det bästa med att jobba på Melanders?
Alla som jobbar där är extremt matkunniga. Det finns verkligen stor kunskap att ta del av.