Greens and vitamins!


 Stekt Tavuk-kyck

Middagstips: Tavuk-kyckling från Bosphorus i citrus-sällskap

bosphorus_tavuk_kyckling1
Allt som behövs.

bosphorus_tavuk_kyckling2
Greens and vitamins!

bosphorus_tavuk_kyckling3
Stekt Tavuk-kyckling.

bosphorus_tavuk_kyckling4
Krispigt, friskt och himmelskt gott.

För dig som vill ha en snabb, enkel, näringsrik och balanserad middag är Tavuk-kycklingen från Bosphorus en riktig pärla. Den är spröd, saftig och kryddig och med smakerna rosmarin, anis, oregano, persilja och selleri blir det som en ört-trädgård i en tugga!

Mezerätter äts ofta i ett slags smörgåsbord där man kombinerar lite av varje men de går lika bra att lyfta ut en och en och kombinera i en egen maträtt. Tavuk-kycklingen väcker till exempel liv i nästan vad som helst. En carbonara känns plötsligt livfull och kryddig tack vare rosmarinen, frukost-omelettens lena smak smälter perfekt ihop med sellerin och till och med söndagsgrytan får en kick av Tavukens anis och oregano.

Häromdagen valde jag att kombinera den med något friskt och soligt, nämligen kiwi och apelsin. Det blev otroligt gott – krispigt, sött, syrligt, kryddigt och fräscht, en perfekt sommarsallad! Våga använda frukt i sallader, det tillför verkligen något litet extra och speciellt i sommartider när så mycket är nyplockat och i säsong.

Enda tillagningsmomentet i salladen ovan var att jag värmde upp Tavuken tillsammans med apelsinklyftorna lite genom att steka dem lätt i stekpanna, kycklingen är god som den är likväl som varm, med lite stekyta.

Sväng förbi Bosphorus efter jobbet och testa kycklingen, den finns både i lösvikt samt i wraps och sallader på plats.

Bosphorus_Tavuk5Östra Medelhavet i en portion.