Bild av Roxanne Desgagnes.
Kängurun är den Australiska motsvarigheten till rådjuret i Sverige. Det finns ett överskott av känguruer så en viss jakt måste ske, men samtidigt anses djuret (i likhet med rådjuret pga Bambi) vara så gulligt att många inte vill äta det alls.
Ankbröst med rotfrukter och ingefärssky och viltfilé (det finns både ren, hjort, rådjur och älg hos Hellbergs).
När det tillagas är det viltkött som gäller. Smaken liknar en kombination av älg- och rådjur och serveras ofta med rotfrukter och rödvinssås. Det är också vanligt att grilla eller steka köttet på hög värme tills det får en fin yta och sedan servera direkt. En skvätt öl som fått pysa några minuter på filén ger en maltig fyllighet med lite beska men var noggrann med att inte koka ölen för länge då beskan förstärks mer ju längre den får stå, 2-3 min räcker.
Bild av Emmy Smith.
Servera gärna med en omgång krispiga pommes i sann Aussie-anda!
Kängurukött och filé hittar du hos Hellbergs Fågel & Vilt på Hötorgshallens nedre plan.