Hellbergs fågel & vilt

Älgjakten är igång!

Älg- och råbocksjakten är i full gång och snart dignar diskarna hos Hellbergs Fågel & Vilt av höstens fångst. De olika viltdelarna du kan köpa med dig hem är ytter- och innerfilé av älg, rådjurssadel, bog och stek. Då kan du till exempel laga den goda grytan ovan med palsternackssallad och rostad potatis. Eller så kan du njuta av olika vilträtter redan nu i Hellbergs mysiga bistro. Alla rätterna är lagade från grunden av Hellbergs […]

Älgjakten är igång! Läs mer »

Australisk känguru hos Hellbergs

Bild av Roxanne Desgagnes. Kängurun är den Australiska motsvarigheten till rådjuret i Sverige. Det finns ett överskott av känguruer så en viss jakt måste ske, men samtidigt anses djuret (i likhet med rådjuret pga Bambi) vara så gulligt att många inte vill äta det alls. Ankbröst med rotfrukter och ingefärssky och viltfilé (det finns både ren, hjort, rådjur och älg hos Hellbergs). När det tillagas är det viltkött som gäller. Smaken liknar en kombination av

Australisk känguru hos Hellbergs Läs mer »

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs

Hellbergs fågel och vilt har en liten bistro där du kan avnjuta delikata, innovativa rätter tillagade på plats. Menyn ändras regelbundet, och ju nu erbjuder de en delikat viltsvinsburgare tillagad på eget bakat bröd, viltsvinsbiff, avokado, rödlök, en coleslaw med ingefära i, och ugnsbakade potatishalvor på sidan. En burgare du bara måste smaka! Hamburgerbrödet bakas direkt hos Hellbergs vilket gör det pudrigt, mjukt och ljummet. 120 riksdaler kostar den här viltsvinsburgaren hos Hellbergs Fågel och Vilt i

Viltsvinsburgare och Vilt Rydberg hos Hellbergs Läs mer »

schefen Peter Schenks bästa recept baseras p

Helstekt kalkon fylld med citronsmör

Hellbergs fågel och vilt tipsar, i vinterns nummer av vår kundtidning Hallen, om hur du gör en helstekt kalkon i ugn på bästa sätt. Butikschefen Peter Schenks bästa recept baseras på Gordon Ramsays ”christmas turkey” som enligt Peter är det absolut godaste kalkonreceptet han smakat. Här kommer en Hellbergsk variant på julkalkonen: Recept: Helstekt kalkon fylld med citronsmör Ingredients <b>Ingredienser – fyllning:</b> 8 (eller fler) remsor sidfläsk eller bacon 3 msk rumstempererat smör 2 lökar,

Helstekt kalkon fylld med citronsmör Läs mer »

ågelväg finns klassikerna kalkon, gås, majsk

Handlarintervju med Hellbergs Fågel & Vilt

Hellbergs fågel & vilt är en guldgruva för fågel- och viltfantaster. I fågelväg finns klassikerna kalkon, gås, majskyckling, höna och anka. I viltväg är det ren- och älgkött, hare och hjort. På speciallagret finnes krokodil, struts och känguru… Det är som beskrivningen på Hötorgshallens hemsida om Hellbergs: de är Noaks ark helt enkelt! Här på bloggen har vi provsmakat torkat renkött (perfekt för fjällvandringar) och fått receptet på en perfekt höstig älggryta. I veckan var

Handlarintervju med Hellbergs Fågel & Vilt Läs mer »

mot hösttider och för att inte deppa ihop h

Älggryta à la Hellbergs med palsternacksallad och rostad potatis

Löven börjar gulna och älgen har anlänt till Hellbergs fågel & vilt i Hötorgshallen. Vi går mot hösttider och för att inte deppa ihop helt bjuder Hellbergs på sin allra godaste älggryta! Ett litet lättare recept på viltgryta som ihop med den syrligare palsternacksalladen får en mer sofistikerad touch. Receptet hittar du även i Hötorgshallens fina kundtidning Hallens senaste nummer (#7 2015). Älggryta à la Hellbergs Serves: 4-6 Ingredients 1 kg älgrytbitar, ca 150–200 g per person ½ flaska rött vin

Älggryta à la Hellbergs med palsternacksallad och rostad potatis Läs mer »

erna, blomstren, krispigheten i luften – få

Klassiskt fjällsnacks: torkat renkött från Hellbergs fågel & vilt

Det är lätt att glömma bort de fantastiska vidderna av fjälltoppar och porlande bäckar som finns uppe i norra Sverige. Färgerna, blomstren, krispigheten i luften – få saker slår en fjällvandring under årets varmare månader. Vill du ha ett riktigt praktiskt snacks till din fjällvandring är ett paket torkat renkött från Hellbergs fågel och vilt ett ypperligt sådant. Hyvla små bitar med en kniv och ät som chips, eller skär ner små bitar i en

Klassiskt fjällsnacks: torkat renkött från Hellbergs fågel & vilt Läs mer »