En stor gryta med värmande gulasch räcker hela söndagen och kanske även in på måndag och tisdag nästa vecka.
Gulasch är en sådan rätt som blir godare när den får stå till sig och alla smakerna blandas och går in i varandra.
Servera med ungerska pastagryn, eller tarhonya som de heter, gjorda med ägg, det blir som en slags risotto som suger upp all sås på ett utsökt vis.
Recept på gulaschgryta hittar du här och tarhonyan tillreder du på följande sätt:
Tarhonya, ungersk risotto
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 500 gram tarhonya (finns hos Prima Delikatesser i Hötorgshallen)
- 1 msk solrosolja
- en nypa salt och peppar.
- 2 dl vatten
Instructions
- Hetta upp en stekpanna med olja. Bryn tarhonyan några minuter tills grynen får en gyllene färg.
- Sänk värmen och häll över vattnet.
- Låt sjuda och rör om med jämna mellanrum, i cirka 20 minuter eller tills pastagrynen sugit upp all vätska.
- När grynen sugit upp all vätska och blivit till en fast pannkaka i pannan så är det klart att servera.
- Klicka på toppen av gulaschsoppan eller andra grytor.