Bloggen startades för tio år sedan med syf

Hötorgshallens Favoritmatblogg: Linnéas Skafferi

linneas-skafferi
Linnéas Skafferi korades för några veckor sedan till vinnaren av det Stora Matbloggpriset 2016, och det är inte svårt att förstå varför. Bloggen startades för tio år sedan med syftet att vara en smidig samlingsplats för recept men idag har hobbyn övergått i jobb och när Linnéa inte sätter ihop inspirerande middagstips för bloggen jobbar hon som matskribent, matstylist och matfotograf. Resultatet är inspirerande recept, både i klassisk och experimentell tappning, från enkel, gyllene ugnspannkaka dagar då en inte orkar svänga in och trängas i matbutiken, till torskrygg med pesto och fetaost, när lagarlusten är på topp.

Alla recepten är tillgängliga med vackra bilder och pedagogiska beskrivningar. Linnéas Skafferi är helt enkelt en guldgruva för middagsinspirationen, både på vardags och fest! Just ni hittar du massa läckra julrecept i flödet, från pepparkakssmoothie till perfekta saffransbollar.

Saluhallsbloggen fick äran att haffa Linnéa för några snabba frågor kring paradrätter och julplaner:

1. Hej Linnéa! Hur föddes din passion för mat?
Jag upptäckte rätt snart att jag enkelt kunde para ihop olika smakkombinationer för att få fram nya, spännande rätter. Och när jobbarkompisar satt och beklagade sig över vardagsmaten blev jag bara inspirerad till att ta fram nya recept som du enkelt kan slänga ihop på 30 minuter!

2. Vilken är din paradrätt?
Jag lagar väldigt olika mat från vecka till vecka. Ganska sällan blir det samma mat fler gånger. Men jag har ett recept på köttfärssoppa som jag gärna tar till ibland. Gott och väldigt enkelt att laga!

3. Vad har du för matplaner för i jul?
Vi firar hemma hos oss dagen innan julafton i år. Vi kör alltid lite knytis så att en inte ska behöva stå och laga mat till 15 personer. I år tänkte jag försöka hinna röka lite lax och göra någon god, smaksatt sill. Jag är ganska konservativ när det kommer till julmat. Det finns så många andra helger på året vi kan äta nya, spännande maträtter, julmaten får gärna vara just julmat för mig.

4. Vilken är din relation till Hötorgshallen?
Jag bor inte i Stockholm men har ganska ofta vägarna förbi. Och har jag några minuter över smiter jag gärna till Hötorgshallen. Där kan ja gå runt hur länge som helst och bara titta och bli inspirerad.

torskiugn
Ett av de mest populära recepten hos Linnéas Skafferi är fisk i ugn, den suktande vyn ovan.

svamppanna
Den ljuvliga Fläskkotlettgryta med svamp är en av Linneas 5 snabba middagstips.

fikonmarmelad-e1479911053147
Pepparkakor, ädelost och fikonmarmelad är första adventipset och speciellt gott måste det ju bli ifall du gör marmeladen själv. Här är Linnéas recept på hemlagad fikonmarmelad.