Stockholm Food Week – tema chark & ost

För dig som missat: 20-23 september kommer Stockholm Food Week att pågå nere i Hötorgshallen. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där kommer finnas matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett eget tema, den första dagen har tema kött medan den andra (torsdagen 21 september) har tema fisk!

Lördag under Stockholm Food Week kommer att ha charkuterier och ost som tema.

Ett ypperligt tillfälle att fira med familjen Pillers Gruyere Alpage hos Fromageriet, en handtillverkad hårdost vars tillagningsmetod har finslipats i flera generationer.

Kaltbach är värt att prova också. Sväng förbi Jacksons Ost för en smakbit grottlagrad finost från Schweiz.

Vad passar bättre ihop med ost än rökt och lufttorkad korv? Prima Delikatesser har korvar i alla världens smaker och styrkor. Till exempel rökig ungersk bondkorv eller smörig italiensk cacciatore.

Österqvist har också ett härligt charksortiment, inte minst med tryffelsalami och hel tryffel. Dessutom kan du testa en hel radda med goda, österrikiska korvar och skinkor ifall du vill ha ett alternativ till det italienska.

Är det ändå italienska delikatesser som får ditt chark-hjärta att slå så har Carls Deli just det, både råvarorna och den lagade versionen i den populära serveringsdelen.

Och så har härliga Pallas Delikatesser dignande delidiskar när det kommer till chark och ost från Italien, allt för delibrickan och favoritpastan.

Välkomna på Food week, imorgon går stapel av med första temadagen!