Stockholm Food Week 2017, dag 1

Det vimlade av smakprover. Här bjöd Bosphorus på filodegsknyten med spenat, bland annat. Smarrigt!

Äntligen är Stockholm Food Week igång för 2017 och pågår ända till på lördag. Det är fyra dagar fullspäckade med matigt program i dubbel bemärkelse. Där finns matkändisar, provsmakningar, tävlingar och massor av festligheter. Varje dag har ett tema och idag var temat kött. Som vi nämnde här har vi ett antal handlare som erbjuder förstklassigt kött av alla slag!

Österqvist delikatesser gav sina bästa köttrelaterade tips! Du som inte var på plats kan så klart komma och prata med dem en annan dag och få tips och idéer.

Kött-temat till ära bad vi Felicia på Taylors & Jones att tipsa om sin favorit bland alla deras korvsorter. Hennes tips: “The Welsh dragon gillar jag mycket eftersom jag föredrar lite starka smaker. Men den är ändå inte för stark. Man känner smaken av till exempel purjolök. Jag brukar äta den som den är till potatissallad eller ta bort skinnet och steka den som en smaksatt färs! Den blir också god i pyttipanna.”

Under hela dagen bjöds på olika genomtänkta smakprov från våra handlare. Här bjöd Thelins på surdegsbröd med tomat och basilika. Som man kan ana av den nästan tomma brickan var de omåttligt populära!

Under hela Stockholm Food Week bjuds det på livemusik som skapar en härlig stämning!

Bosphorus pratade på Hallen live om vikten av att äta grönsaker, vad en baljväxt egentligen är och om olika former av smarriga plättar, fritters, som de erbjuder. Vad sägs till exempel om rödbetsfritters, auberginefritters med tranbär eller brassicafritters med olika former av kål?

Här kan du se kommande dagars program. I morgon ser vi fram emot ännu en dag med full rulle på temat fisk. Under alla dagar uppdaterar vi även flitigt i instagram stories, visst följer du oss?

Öppettider under resten av dagarna av Stockholm Food Week:
Torsdag 21/9, kl 10-18
Fredag 22/9, kl 10-19
Lördag 23/9, kl 10-16

Hoppas att vi ses!