Hur vill du att ditt kaffe ska bryggas?

Espresso House som ligger i Hötorgshallen är inte som alla andra Espresso House. Förutom att den ligger i världens bästa saluhall, så agerar den även konceptbutik för hela kedjan. Här säljs kaffesorter som du inte kan köpa någon annanstans. Just nu har de till exempel ett Kenyanskt våtförädlat kaffe (135 kr/påse) från Solberg och Hansen.

Espresso House Hötorget

Men det är en sak till som gör just denna Espresso House unik. Här handbrygger de ditt kaffe – och de gör det på mer än bara ett sätt.

Espresso House Hötorget

Från vänster ser du först en så kallad Chemex. En liten kaffebryggare som blivit oerhört trendig på senaste tiden, men faktum är att den formgavs redan 1941 av Peter J. Schlumbohm. En prisad bryggare som bl a utsetts till en av tidernas topp 100 designade produkter. Idag hittas den även på MoMa (Museum of Modern Art) i New York.

I mitten är en Hario V60. Ett slags Melittafilter fast tillverkat i porslin och vars form ska ge den mest delikata kopp kaffe. Och längst ut till höger hittar du en Aeropress. En kaffepress som ger ett utsökt kaffe utan någon risk för kaffesump.

kaffe
Gå till Espresso House i Hötorgshallen och prova skillnaden själv. Hur vill du att ditt kaffe ska bryggas?