Alla hjärtans mat, grottlagrad Grevé och morötter

alsklingsmat2
Kärleken till maten är livslång och romansen blossar dagligen i Hötorgshallen. Varför inte låta alla hjärtans dag på söndag vara en dag då du firar din älsklingsmat?

I veckan var jag förbi Jacksons ost och Sandins frukt & grönt för att höra om handlarnas egna älsklingsmat.

Hej Anita! Vilken mat ligger dig nära om hjärtat?
Oj, så svårt! Kan nästan inte bestämma mig. Det finns så mycket gott. Men en sak som inte kan gå fel är väl ändå Grevé-ost. Vår är grottlagrad vilket innebär att den ligger på lagring i djupa grottor som har en hälsosam, mineralrik luft med perfekt uträknad åretrunttemperatur och luftfuktighet. Den är så len och nötig i smaken, världsgod!

Soufian, vad är din älsklingsmat?
Morötter! Jag äter det flera gånger i veckan. De är goda i sallader och i ugn och de ändrar smak helt beroende på hur de tillagas. Kokade blir de söta, i ugnen närmast kola-aktiga.

Kanske vore det något med ugnsbakade morötter med riven grottlagrad grevé? Om du har vägarna förbi Hötorgshallen imorgon så passa på och fråga dina favorithandlare om deras älsklingsmat. Kanske upptäcker du en ny favorit? Samtidigt lär du känna din stammisbutik lite bättre. Kärleken till maten är ju trots allt något ni har gemensamt.