Adventskalender lucka 11: Guldvinnande rödvinsost från Fromageriet

I lucka 11 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi en fantastisk, mustig ost hos Fromageriet som blivit marinerad i druvor från rött Barolo-vin.

Förra veckan tipsade Fromageriet om kastanjeblad-inlindade Foglie di Castagno men denna veckan är det röda druvor som spelar huvudnumret. Occelli al Barolo är nämligen en krämig ost som fått ligga omringad av resterna från druvorna som använts i tillverkningen av det berömda rödvinet Barolo.

Osten brukar kallas för berusande god. Den lagras och får mogna i minst 6 månader i Occellis egna grottor i Valcasotto och efter lagringstiden mantlas den med pressade Barolovindruvor i ytterligare 2 månader. Resultatet är en söt, vinaktig och smörig ost med skarp smak som passar utmärkt på julbordet.

wca gold

Occelli al Barolo vann förresten guldmedalj i World Cheese Awards 2015 – 2016.

Osten kostar i vanliga fall 850 kr/kg men idag (11:e december 2017) erbjuder Fromageriet hela 50%. Först till kvarn! Du hittar Fromageriet till höger när du kommer ned för rulltrappan i Hötorgshallen.

Hötorgshallens adventskalender fortsätter fram till julafton med nya erbjudanden och produkttips varje dag. Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa morgondagens lucka!