Handlarintervju Bosphorus

bosphorus
Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen är som en buffé av mezerätter. Om du är vegetarian – desto bättre – Bosphorus är vegetarianernas himmelrike. Deras söta sallad av rostade kikärtor och aubergine eller fräscha gröna hirssallad är bara några av alla mumsiga vegetariska meze-rätter. Men de har så klart även köttigare varianter som den omtyckta tavuk-kycklingen och de turkiska rätterna tepsi börek och mitit köfte.  Och så klart även den söta kladdiga pistagebaklavan – mums!

bosphorus-meze

Didem Apak jobbar i Bosphorus butik i Hötorgshallen och jag har passat på att intervjua henne om hennes egen favorit i delikatessdisken.

Hej Didem! Vilken är din personliga favorit i ert sortiment?
Det får nog bli våra turkiska Tepsi Börek som består av filodeg med nötfärsfyllning. God och saftig. Den behöver visserligen värmas innan man äter den, men det kan vi ordna med på plats. En mättande godbit helt enkelt!

Vilken är kundernas favorit?
Det är våra Mitit köfte som är nötfärsspätt i tomatsås. Kunderna älskar dem, antagligen delvis på grund av att de också är så otroligt mättande. En bra huvudrätt på mezebordet.

Vad är det bästa med Bosphorus?
Vi är specialister på lyxiga mezerätter från östra Medelhavet, vi försöker att laga allt med stor omsorg. Förhoppningsvis märks det på matens kvalitet! 

borek-kofte