fbpx

Bosphorus

Recept: Böngryta med pastrami

Tidningen Hallen bad Bosphorus att ta fram ett mustigt recept att värma sig med när midvinternattens köld är hård. Det blev denna delikata böngryta med pastrami och grönsaker. Bosphorus vd Serdar Öztenar säger så här: “Anatolien ligger i asiatiska delen av Turkiet och där har bajlväxter alltid spelat en viktig roll i mathållningen tack vare …

Recept: Böngryta med pastrami Read More »

Adventskalender lucka 21: Vegansk mezebricka till julbord

I lucka 21 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett vegansk julbord från Bosphorus i Hötorgshallen. Julen behöver faktiskt inte vara köttets högtid, numera är det allt fler som skippar korv och skinkor till fördel för grönare alternativ. Och gröna alternativ, det är verkligen något du kan hitta hos Bosphorus Meze Store i Hötorgshallen! Här finns …

Adventskalender lucka 21: Vegansk mezebricka till julbord Read More »

Adventskalender lucka 17: 3 tips på alternativa julbord

I lucka 17 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi tre tips på alternativa julbord. Traditioner i all ära men ibland kan det vara bra att kasta dem överbord för en stund och prova något helt nytt. Tips #1: Julbord utan kött från Bosphorus Även den mest inbitna köttätaren kan nog känna hur det vänder sig en aning …

Adventskalender lucka 17: 3 tips på alternativa julbord Read More »

Adventskalender lucka 13: Lucia-meze från Bosphorus

I lucka 13 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi ett erbjudande med tre meze-röror och en påse krispiga pitachips från Bosphorus. Den rosa lilla röran till vänster i bilden ovan är rosé humus. I mitten ser ni Canki, en vitost-yoghurt-röra med mynta. Och till höger är en boll av Ezme, en pikant paprikaröra. En påse krispiga …

Adventskalender lucka 13: Lucia-meze från Bosphorus Read More »

Regnbågssallad – ny rätt hos Bosphorus

Visst älskar man när man får komma med önskemål som sedan blir verklighet? Så blev det för Bosphorus kunder. Bosphorus i Hötorgshallen frågade vad kunderna ville ha och lyssnade på svaret. Resultatet blev deras sprillans nya Regnbågssallad med granatäppeldressing. Mums! Det är en helt växtbaserad sallad som går att kombinera med en topping. Välj mellan …

Regnbågssallad – ny rätt hos Bosphorus Read More »

Fyllda kronärtskockor

I det centraleuropeiska köket är inlindning en återkommande tillagningsmetod. Surkål- och vinblad är de vanligaste omslagen och fyllningen består vanligtvis av färs, ris och olika kryddor. I Ungern kryddas dolmarna med paprika, på Balkan hackar en ner rökt kött i fyllningen och i Turkiet är kanel en förekommande ingrediens i dolmarna. Dolma, den turkiska versionen, …

Fyllda kronärtskockor Read More »

Bosphorus har nämligen släppt nyheten röd

Boshphorus myslåda

Om du har svårt för att bestämma dig vilken av Bosphorus alla mumsiga röror, filodegskonstverk, eller välkomponerade sallader du ska ta så är deras “Myslådan” ett ypperligt alternativ. Den kostar 95 kronor och då får du lite smått och gott ur deras magiska delikatessdisk. Så här ser den ut, Myslådan: Myslådan innehåller följande: Rödbetsplätt Kycklingspätt …

Boshphorus myslåda Read More »

Pitachips och fem olika medelhavsdipp

Byt ut den klassiska chipsskålen mot pitachips och den kladdiga chipsdippen mot fem olika röror med smak av Medelhavet istället! Bosphorus i Hötorgshallen har allt du behöver för ett lite smakrikare fredagsmys. De fem olika rörorna på bild är: Paprikaröra med valnötter – Murafi Mynta & vitosttzatziki – Canki Grillad aubergine-röra – Babga Morots-tzatziki Olivtapenade …

Pitachips och fem olika medelhavsdipp Read More »

Den färska, och färgstarka maten hos Bosph

Julbord utan kött hos Bosphorus Meze

Att julbordet är en buffé har sina fördelar och numera är en vegetarisk hörna given i de flesta hushåll. Den färska, och färgstarka maten hos Bosphorus är som bekant ett uppskattat inslag på julbuffén och i år är inget undantag. Den finns en julcateringmeny för den som behöver lite inspiration och föredrar den stressfria versionen …

Julbord utan kött hos Bosphorus Meze Read More »

De söta kvadratiska florsockertäckta marme

Sommarsött: Turkish delight

Pynta picknicken med lite turkisk marmeladkonfekt, kanske mest känt under namnet Turkish delight. De söta kvadratiska florsockertäckta marmeladkreationerna finns i flera smaker, men den mest klassiska är pistage. De är perfekta till ett glas vitt på picknickfilten, eller istället för chokladbiten till kaffet. Sommargodis med stil! Impa med en Turkish delight på silverfat på äkta …

Sommarsött: Turkish delight Read More »

Bosphorus har nämligen släppt nyheten röd

Vegetarisk hälsopicknick med Bosphorus

En romantisk och grön picknick i det gröna är temat för detta inlägg. Bosphorus har nämligen släppt nyheten rödsbetsplättar och de vackra rosa skapelserna kändes perfekta för en fotografering bland blomblad och örtkvistar. Röran ovan är ezme, en pikant paprikaröra för att sätta lite extra krydda på kalaset. Picnicen blir lätt krånglig med engångsgrill och …

Vegetarisk hälsopicknick med Bosphorus Read More »

Historiskt sett har det inlagda och insaltad

Vegetariskt julbord hos Bosphorus

Det klassiska julbordet är inte det mest vegetariska. Historiskt sett har det inlagda och insaltade varit i fokus, färsk mat var nämligen svår att få tag på under vintern. Dessutom var decemberbuffén tidskrävande på bekostnad av husmödrarna under 1900-talet, många smårätter skulle pyntas och dekoreras till perfektion. Numera är det andra bullar (än köttbullarna) som …

Vegetariskt julbord hos Bosphorus Read More »