Handlarintervju Himalaya – te, kaffe och choklad

himalaya te kaffe choklad 1
Hos Himalaya är inte lagret proppfyllt. Utvalda lösviktstéer ligger i sina nyanlända och tätförslutna papperspåsar, det är nämligen en av hemligheterna bakom Himalayas fantastiska sortiment: inget står och dammar utan allt är helt färskt. Michaela Johansson-Knutas, ägaren bakom kaffe- och tehimlen på Hötorsghallens nedre plan, menar att smakerna i tet försvinnet om det står för länge.

Mittemot butiken står Michaelas bror Andreas och tillreder magiskt kaffe dagligen. Stamkunderna är många och entusiastiska, lika lockade av det välgjorda kaffet som möjligheten till en pratstund med Andreas. Bloggen var förbi och hörde med Julia Fhors om hennes och kundernas favoriter i sortimentet för tillfället.
himalaya te kaffe choklad 2

Vilken är din personliga favorit hos Himalaya?
Chai, ett te med aromatiska kryddor som rostas och mals på plats i butiken. Har alltid druckit chai-te och detta är något alldeles särskilt.

Vilken är kundernas favorit?
Södertet (se bilden ovan). Det är ett svart te med smak av aprikos. Lätt att tycka om, supergott och passar de flesta. Kunderna gillar även fransk rost, det har en stark och kryddig smak.

Vad är det bästa med Himalaya?
Det finns så otroligt många olika sorters te och kaffe, här kan nog alla hitta något de gillar!