Himalaya

Adventskalender lucka 9: Pepparkakste

I lucka 9 i Hötorgshallens adventskalender hittar vi det perfekta decembertet från Himalaya: Pepparkakste – ett svart te med smak av pepparkaka, dekorerat med kanel, nejlika, ingefära och kakaoskal. Teet är väldigt gott tillsammans med varm mjölk. Tänk skummad mjölk och en klick grädde.. Eller bara som det är rakt upp och ner. Förgyll hiking-turen med en kopp som fått brygga över brasan. Pepparkaksdoftande te i kylan måste få nästan vem som helst på gott […]

Adventskalender lucka 9: Pepparkakste Läs mer »

Gräddig glass med rosensmak

Höstens förkylningar kräver sina te-kurer, och för den som vill variera den varma koppen så finns te-glass. Den mildrar ömma halsar och kyler ner febriga eftermiddagar, den gräddiga smaken kan även bota ett och annat dåligt humör på vägen.. Ifall du vill få glassen extra krämig och len så blanda ingredienserna sakta och rör om hela tiden så att smeten inte skär sig. Rör om några gånger under själva infrysningen också. Låt den få stå

Gräddig glass med rosensmak Läs mer »

tekul om man är jättekär, och inte alls lika

Te för alla hjärtan – både hela och brustna

Få må ni vara som har undgått att det är alla hjärtans dag på söndag. Typ jättekul om man är jättekär, och inte alls lika lattjo om man kanske till och med råkar vara hjärtekrossad. Hur som helst: Himalaya te och kaffe i Hötorgshallen säljer ett te för alla Sweet hearts. Ja, teet heter så. Men jag tänker att det passar perfekt även för den skara brustna hjärtan som bara vill krypa upp i soffan

Te för alla hjärtan – både hela och brustna Läs mer »

Handlare i Hötorgshallen

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar

Vintern är på intåg med sina smaker och traditioner. I det kommande numret av Hötorgshallens kundtidning Hallen har jag varit med och intervjuat några handlare till en liten enkät. På frågan “Vad är det bästa med vintern?” svarade några av handlarna så här: Andreas Knutas från Himalaya Espresso Bar: “Apelsin och kryddnejlikor! Det doftar så gott. Och så våra julkaffesorter som vi alltid brukar få in. Vi brukar alltid ha en naturell julkaffesort och en

Vad smakar vintern? 3 handlare svarar Läs mer »

Handlarintervju Himalaya – te, kaffe och choklad

Hos Himalaya är inte lagret proppfyllt. Utvalda lösviktstéer ligger i sina nyanlända och tätförslutna papperspåsar, det är nämligen en av hemligheterna bakom Himalayas fantastiska sortiment: inget står och dammar utan allt är helt färskt. Michaela Johansson-Knutas, ägaren bakom kaffe- och tehimlen på Hötorsghallens nedre plan, menar att smakerna i tet försvinnet om det står för länge. Mittemot butiken står Michaelas bror Andreas och tillreder magiskt kaffe dagligen. Stamkunderna är många och entusiastiska, lika lockade av

Handlarintervju Himalaya – te, kaffe och choklad Läs mer »

sett om du är förkyld eller inte, kan det va

Höstigt förkylningste med antiseptiska örter

Hösten står i farstun och det är förkylningstider. Oavsett om du är förkyld eller inte, kan det vara både hälsosamt och mysigt att krypa upp i soffan med ett gott grönt te. Himalaya i Hötorgshallen har plockat fram sitt Förkylningste. Ett c-vitaminberikat grönt te blandat med antiseptiska örter. Mums för både smaklök och halsmandel. Grönt te består av samma teblad som svart te, men skillnaden är att man inte låter tebladen oxidera vilket gör att

Höstigt förkylningste med antiseptiska örter Läs mer »

är dessutom superenkelt att göra själv, då b

Hemlagat iste med persika, honung och citron från Himalaya

Iste är den ultimata sommardrycken: läskande utan att bli för söt och perfekt tillsammans med klirrande isbitar i immiga glas på stranden. Det är dessutom superenkelt att göra själv, då blir det även enklare att hålla koll på innehållet. Till exempel blir konserveringsmedel och tillsatser överflödiga när det ändå ska drickas inom några timmar efter att det är ihopkokat. Fördelen med att göra eget iste är att det finns så otroligt mycket mer smaker att

Hemlagat iste med persika, honung och citron från Himalaya Läs mer »

Etiopiens guld – kaffe

Det är få saker som slår den där första kaffekoppen på dagen. Helig på något vis. Morgonstund må ha guld i mund, men min har definitivt kaffe. Läste precis i SAS inflight magazine att vi svenskar i genomsnitt dricker 1,3 koppar kaffe om dagen. Det ger oss en hedersfylld tredjeplats på listan, bara Holland och Finland slår oss med 2,4 resp. 1,8 koppar om dagen. Men visst är det inte bara kvantiteten som räknas? Johan

Etiopiens guld – kaffe Läs mer »